Cum arată avionul care îl va duce pe Klaus Iohannis în turneul din Africa. Are chiar și duș (Foto)

Cum arată avionul care îl va duce pe Klaus Iohannis în turneul din Africa. Are chiar și duș (Foto)

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să plece luni într-un turneu de 10 zile în Africa. Șeful statului va face, în perioada 14-23 noiembrie, vizite de stat în Republica Kenya, Republica Unită Tanzania şi Republica Cabo Verde şi o vizită oficială în Republica Senegal.

La fel ca în ultimele turnee ale președintelui Klaus Iohannis, și de această dată deplasarea se face în condiții de lux. Chiar dacă e mic, avionul cu care va călători șeful statului în Africa este foarte bine dotat și are inclusiv duș.

ADVERTISING
avion-Klaus-Iohannis-Africa-6

Foto: Facebook/BoardingPass 

Potrivit informațiilor BoardingPass, zborurile pentru vizitele oficiale din Africa ale președintelui României vor fi efectuate cu un Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet Luxemburg.

avion-Klaus-Iohannis-Africa-1
avion-Klaus-Iohannis-Africa-2

Călătoria va începe luni, de la aeroportul din Sibiu, însă în acest moment este neclar dacă avionul privat va efectua și o oprire la București, scrie sursa citată.

Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet poate transporta maximum 13 pasageri, iar o parte dintre scaunele avionului se pot transforma în două paturi pentru o persoană și alte două paturi duble.

avion-Klaus-Iohannis-Africa-4
avion-Klaus-Iohannis-Africa-3
avion-Klaus-Iohannis-Africa-5

Foto: Facebook/BoardingPass 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri, fiind suficientă pentru a zbura din Sibiu fără escală până aproape de Antarctica.

Totuși, președintele României nu va ajunge atât de aproape de Polul Sud. Vizitele oficiale vor avea loc în Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, potrivit Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis, deși nu-și asumă decizia, a secretizat banii publici cheltuiți în călătoriile sale, realizate în condiții de lux, cu avioane private.

Surse apropiate organizatorilor turneului din Africa au declarat, sub protecția anonimatului, că prețul ridicat al deplasărilor a provocat tensiuni în interiorul mai multor instituții publice.

ADVERTISING

Înainte de a pleca în turneu, Klaus Iohannis a fost „surprins neplăcut”, conform declarațiilor unor persoane familiarizate cu organizarea turneului african, de o investigație publicată de jurnalista Anca Simina, de la Recorder.

Încăpățânarea președintelui de a irosi sume importante din banii cetățenilor pe călătorii lungi, semi-private, desfășurate în condiții de mare lux, a provocat tensiune în interiorul mai multor instituții ale statului, cea prezidențială, cabinetul prim-ministrului, Ministerul de Externe și altele.

„Toată lumea vorbește în șoaptă despre călătoria lui Iohannis în Africa, iar impactul investigației realizate de Recorder a fost devastator”, a declarat pentru Spotmedia.ro o sursă din interiorul Guvernului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇