Iohannis a plecat în Brazilia cu același avion de lux cu care a zburat în Japonia

Iohannis a plecat în Brazilia cu același avion de lux cu care a zburat în Japonia

Președintele Klaus Iohannis a plecat spre America de Sud tot cu un avion privat de lux.

Este chiar aceeași aeronavă Boeing cu care a călătorit în Japonia și Singapore, potrivit datelor publicate de site-ul de specialitate Boarding Pass.

Avionul are 19 locuri, o sală de cinema și un dormitor VIP. El este închiriat de la compania aeriană luxemburgheză Global Jet. 

Decolarea de pe aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din Constanța a avut loc luni, la ora 10:15.

Autonomia acestui avion este insuficientă pentru un zbor fără escală operat din Constanța până în Brazilia. Așadar, cel mai probabil, zborul va fi efectuat cu o oprire pentru realimentare în Spania (Insulele Canare) sau o țară din nord-vestul Africii, scrie sursa citată.

ADVERTISING

Boarding Pass mai precizează că avionul nu a avut nici o escală în România, "nici la București, nici la Sibiu".

📰 PE SCURT⚡️: Președintele României zboară în Brazilia, Argentina și Chile tot cu un avion închiriat de la compania...

Publicată de BoardingPass pe Luni, 17 aprilie 2023

Preşedintele Klaus Iohannis face în această săptămână un turneu în America de Sud. Iohannis este în perioada 18–26 aprilie 2023 în vizite oficiale în Brazilia, Chile și Argentina. Detalii AICI.

După ce s-a aflat despre luxul din avionul cu care a plecat Iohannis în Japonia, Administrația Prezidențială a precizat că planificarea și asigurarea transportului aerian al președintelui s-au realizat în baza unui contract de prestări servicii pentru executarea zborurilor speciale, încheiat conform unui regulament aprobat prin hotărâre de guvern. Însă tipul aeronavei și costurile acestei călătorii nu pot fi făcute publice, pentru că ar fi „informații clasificate”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat săptămâna trecută de ce nu sunt publice costurile deplasărilor sale externe, Iohannis a răspuns că așa e legea. Legea, care secretizează costul deplasărilor, e la rândul ei secretă.

Citeşte o analiză semnată de Ioana Ene Dogioiu pe subiectul avionului de lux: Provincialul parvenit și lecția pentru popor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇