Din 26 de călătorii oficiale cu avionul, de 19 ori Iohannis a făcut escală la Sibiu

Din 26 de călătorii oficiale cu avionul, de 19 ori Iohannis a făcut escală la Sibiu

Informaţia despre avionul de lux cu care Klaus Iohannis a zburat în Japonia a făcut vâlvă în ultimele zile, dar a atras atenţia şi escala pe care aeronava preşedintelui a făcut-o la Sibiu, cel mai probabil pentru a o prelua în zbor şi pe prima doamnă Carmen.

Văzând tulburarea stârnită de zborul prezidenţial, Boarding Pass (publicaţie specializată în aviaţie şi companii aeriene) revine vineri cu o analiză a tuturor curselor oficiale făcute de Klaus Iohannis în ultimele 14 luni. Şi ce să vezi? Majoritatea au escale nejustificate oficial la Sibiu.

ADVERTISING

Mai exact, președintele României a călătorit cu avionul în perioada ianuarie 2022 - februarie 2023 de 26 de ori în țară și străinătate.

Din analiza Boarding Pass se observă că opririle pe aeroportul din Sibiu pentru avioanele închiriate de Administrația Prezidențială sunt o regulă.

Din cele 26 de călătorii avute de Klaus Iohannis în intervalul analizat, doar 7 nu au avut escală pe aeroportul din Sibiu.

Lista completă a vizitelor oficiale şi a escalelor la Sibiu făcute de președintele României în perioada 1 ianuarie 2022 – 28 februarie 2023 poate fi accesată AICI.

ADVERTISING

Citeşte o analiză semnată de Ioana Ene Dogioiu pe subiectul avionului de lux: Provincialul parvenit și lecția pentru popor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇