Cum arată avionul VIP închiriat de Iohannis pentru a merge în Japonia via Sibiu (Galerie foto)

Cum arată avionul VIP închiriat de Iohannis pentru a merge în Japonia via Sibiu (Galerie foto)

Președintele Klaus Iohannis a mers în vizita oficială din Japonia cu un avion privat care a fost închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet.

Șeful statului a călătorit cu Boeingul 737-900ER în configurație BBJ (Boeing Business Jet) pe ruta București – Sibiu – Tokyo Haneda, scrie Boarding Pass, un site specializat în domeniul aviației.

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

ADVERTISING

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a durat nouă ore, subliniază Boarding Pass.

Fotografii de la aeroportul Haneda din Tokyo (Japonia) cu sosirea avionului privat cu care a zburat președintele...

Publicată de BoardingPass pe Marţi, 7 martie 2023

Capacitatea avionului de transport este de numai 19 pasageri. Boarding Pass a publicat și fotografii cu interiorul aeronavei.

Acesta este interiorul Boeingului 737-900ER(BBJ) Global Jet cu care președintele României călătorește în Japonia și...

Publicată de BoardingPass pe Marţi, 7 martie 2023

UPDATE Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a refuzat să comenteze informaţia referitoare la avionul închiriat de şeful statului pentru deplasarea din Japonia. Oficialul PSD a menţionat însă că el călătoreşte de obicei ca ministru de Finanţe cu cursele de linie ale TAROM, fie la clasa business, fie la economic, în funcţie de cum îi găseşte staff-ul bilet, pentru că zborul de Bruxelles de luni dimineaţa (când merge la EcoFin) este de obicei aglomerat.

ADVERTISING

Vizita oficială a lui Iohannis în Japonia a început luni. Marți dimineață, șeful statului s-a întâlnit cu împăratul Japoniei, Naruhito, şi împărăteasa Japoniei, Masako. Apoi, Iohannis s-a întâlnit şi cu premierul nipon, Fumio Kishida.

Libertatea precizează că a întrebat Administrația Prezidențială care au fost costurile închirierii aeronavei și care a fost motivul pentru care avionul, care a decolat sâmbătă seara, 4 martie, de pe Otopeni, a făcut o escală la Sibiu în aceeași seară, dar nu a primit niciun răspuns.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇