Iohannis, singurul fără mască în Japonia (Foto)

Iohannis, singurul fără mască în Japonia (Foto)

Klaus Iohannis se află în Japonia, ocazie cu care s-a întâlnit luni, la Tokyo, cu preşedintele Camerei Consilierilor din Dieta Japoniei, Hidehisa Otsuji.

În fotografiile oficiale postate de Administraţia Prezidenţială se poate observa că preşedintele român este singurul care nu poartă mască de protecţie. Lângă el, întreaga delegaţie română, inclusiv ministrul de Externe (Bogdan Aurescu) şi ministrul Dezvoltării (Cseke Attila), poartă mască sanitară. La fel, toţi oficialii niponi.

image-4
Foto: Administraţia Prezidenţială
image-5
Foto: Administraţia Prezidenţială

Guvernul japonez a ridicat abia luna trecută recomandarea privind purtarea măştii sanitare în spaţiile interioare, însă măştile sunt omniprezente în locurile publice şi sunt purtate frecvent şi în exterior.

Chiar înainte de pandemie, numeroşi japonezi purtau măşti atunci când erau răciţi (pentru a-i proteja pe cei din jur) sau pentru a se feri de virusuri pe timpul iernii.

ADVERTISING

Sondajele locale arată că majoritatea populaţiei japoneze continuă să poarte mască, din motive de sănătate publică, chiar şi după ridicarea recomandării guvernului.

Președintele Klaus Iohannis efectuează, în perioada 6-10 martie, vizite în Japonia și Singapore. Iohannis va fi primit de împăratul Naruhito şi va semna un parteneriat strategic cu premierul nipon. Iar în Singapore e prima vizită a unui preşedinte român în ultimii 20 de ani

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇