După ce Iohannis s-a plimbat cu avionul de lux, PSD vrea să cumpere aeronavă pentru demnitari

După ce Iohannis s-a plimbat cu avionul de lux, PSD vrea să cumpere aeronavă pentru demnitari

După ce președintele Klaus Iohannis a mers în vizita oficială din Japonia cu un avion privat închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, PSD vrea să cumpere o aeronavă pentru demnitari.

„O chestiune pe care statul român, din punctul meu de vedere, trebuie să o aibă. Și îmi asum acest lucru, chiar dacă voi atrage critici. La fel cum alte state din lumea aceasta au o aeronavă oficială, eu cred că şi statul român e necesar să aibă aşa ceva, care să deservească atât Administraţia Prezidenţială, cât Guvernul şi celelalte instituţii.

ADVERTISING

Pentru că de foarte multe ori, poate e cazul şi acum, la această vizită (a preşedintelui Klaus Iohannis în Japonia - n.red.), inclusiv dumneavoastră, presa, când mergeţi în anumite deplasări, cred că ar fi mult mai facil să se întâmple în mod organizat şi împreună cu toată delegaţia oficială. (…) Eu cred că e un standard pe care trebuie să îl atingem şi noi şi e nevoie de aşa ceva", a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, citat de Mediafax.

El a adăugat că subiectul cumpărării de către stat a unui avion prezidenţial este mai vechi şi „toată lumea a fugit de aşa ceva, pentru că nu au vrut să fie văzuți ca și oameni care vor să facă astfel de cheltuieli”.

ADVERTISING

Și preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, crede că un stat de mărimea, de pretenţiile şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială.

”Ce ne dorim de la România în viitor? Ne dorim o Românie normală, în care preşedintele statului are aeronavă şi, cu demnitate, reprezintă România, pentru că este preşedintele pe care noi l-am ales, majoritatea? Eu cred că un stat de mărimea, de pretenţiile României şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială şi această discuţie să fie închisă odată pentru totdeauna.

ADVERTISING

”Ca să înţelegem foarte clar - aeronavă prezidenţială nu înseamnă că aici călătoreşte numai preşedintele în deplasările externe, ci este o aeronavă care se pune la dispoziţia statului român, unde cheltuielile sunt deschise”, a spus preşedintele PSD, citat de News.ro.

Marcel Ciolacu a precizat că este momentul să se ia o astfel de decizie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇