Iohannis a plecat în Emiratele Arabe Unite tot cu un avion de lux. Este puțin mai mic decât cel cu care a fost în Japonia (Foto)

Iohannis a plecat în Emiratele Arabe Unite tot cu un avion de lux. Este puțin mai mic decât cel cu care a fost în Japonia (Foto)

În urma valului de critici declanșat de închirierea unui avion de lux pentru vizita oficială recentă din Japonia, dar și de escalale făcute la Sibiu în timpul deplasărilor oficiale, președintele Klaus Iohannis a plecat în Emiratele Arabe Unite cu un Gulfstream G550, o aeronavă de dimensiuni mai mici, ce oferă totuși condiții de ”confort maxim”. De această dată, șeful statului a plecat din București fără escală.

Avionul a fost închiriat de la compania luxemburgheză Global Jet, la fel ca Boeingul 737-900ER(BBJ) folosit pentru deplasarea în Japonia, și are o capacitate de transport de 13 pasageri, scrie site-ul de știri din domeniul aviației BoardingPass pe pagina de Facebook.

ADVERTISING

Cel puțin la dus, zborul nu a efectuat escală, conform sursei citate, care a postat și câteva imagini cu avionul, inclusiv imagini din interior.

Președintele României pleacă din București în vizita oficială din Emiratele Arabe Unite cu un Gulfstream G550.Avionul...

Publicată de BoardingPass pe Vineri, 17 martie 2023

Klaus Iohannis face, în perioada 18-21 martie 2023, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația președintelui Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan. Este prima vizită la acest nivel după 20 de ani.

Deplasările lui Iohannis în Japonia și Singapore, în perioada 4-12 martie, au stârnit o dezbatere amplă în spațiul public, după ce Administrația Prezidențială a închiriat o aeronavă de lux și a făcut și escală la Sibiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Președintele a călătorit atunci cu un Boeing 737-900ER în configurație BBJ (Boeing Business Jet), cu19 locuri, ce aparține companiei luxemburgheze Global Jet. O analiză Boarding Pass arată că opririle pe aeroportul din Sibiu pentru avioanele închiriate de Administrația Prezidențială sunt o regulă.

Mai exact, din cele 26 de călătorii avute de Klaus Iohannis în intervalul analizat, doar 7 nu au avut escală pe aeroportul din Sibiu.

În urma unei solicitări a jurnaliștilor, Palatul Cotroceni a transmis că informațiile legate de costul călătoriei sunt clasificate.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇