Klaus și Carmen Iohannis au fost în safari în Kenya. Inițial, vizita nu figura în agendă (Galerie foto)

Inițial, pe agenda președintelui nu figura niciun eveniment pentru ziua de miercuri, 15 noiembrie. Ulterior a apărut vizita în Parcul Național Nairobi.
Klaus și Carmen Iohannis au fost în safari în Kenya. Inițial, vizita nu figura în agendă (Galerie foto)

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au mers miercuri în safari, în Parcul Naţional Nairobi, în cadrul vizitei oficiale în Kenya.

Imagini au apărut mai întâi pe pagina de Facebook Kenya Wildlife Service, după care și Administrația Prezidențială a postat trei fotografii.

„Astăzi, secretarul de cabinet al Ministerului Turismului şi Faunei Sălbatice, Hon. Dr. Alfred Mutua, alături de directorul general al Kenya Wildlife Service, Dr. Erustus Kanga, au avut onoarea de a-i găzdui pe distinsul preşedinte român Klaus Iohannis şi pe prima doamnă Carmen Iohannis în Parcul Naţional Nairobi”, a anunțat pe Facebook Kenya Wildlife Service.

ADVERTISING

Şeful statului apare în imagini în maşină de teren, alături de soţia sa, şi în timp ce li se prezintă informaţii despre parc. Cei doi sunt îmbrăcaţi lejer şi poartă ochelari de soare.

Inițial, pe agenda președintelui din cadrul turneului african nu figura niciun eveniment pentru ziua de miercuri, însă ulterior imaginilor postate de Kenya Wildlife Service a apărut întâlnirea cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu directorul general al Kenya Wildlife Service, Erustus Kanga, în cadrul unei vizite în Parcul Naţional Nairobi.

Pe site-ul Administrației Prezidențiale au fost postate și 3 fotografii. Două îl înfățișează pe Iohannis dând mâna cu cei doi oficiali, în timp ce în a treia cuplul prezidențial este fotografiat mai de la distanță.

ADVERTISING

Și a fost dată și o explicație. Mai exact, Administraţia Prezidenţială spune că Iohannis „a fost invitat de partea kenyană să viziteze Parcul Naţional Nairobi, care este unic în lume prin faptul că aduce aproape de mediul urban o biodiversitate variată”.

În plus, se mai arată în comunicat, „cooperarea în domeniul limitării schimbărilor climatice şi al protecţiei mediului este o temă centrală a vizitei de stat a preşedintelui României în Republica Kenya“.

Administraţia Prezidenţială precizează că ”vizita în Parcul Naţional Nairobi a oferit prilejul unei discuţii privind conservarea naturii cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, şi cu directorul Serviciului Kenyan pentru Protejarea Vieţii Sălbatice (Kenya Wildlife Service), Dr Erustus Kanga”. 

ADVERTISING

„Conservarea biodiversităţii şi managementul ecosistemelor reprezintă o componentă importantă a Memorandumului de Înţelegere în domeniul Protecţiei Mediului şi al Schimbărilor Climatice, semnat pe 14 noiembrie 2023 între România şi Kenya, în prezenţa Preşedintelui Klaus Iohannis şi a Preşedintelui William Ruto. În plus, prin Memorandum, cele două state îşi propun să lucreze împreună pentru a promova educaţia privind schimbările climatice şi mediul”, mai susține comunicatul. 

Un turneu controversat

Turneul african al lui Klaus Iohannis a început marți și se încheie pe 23 noiembrie, prima oprire fiind Kenya, unde șeful statului mai are programată pentru joi o vizită la Liceul de Fete Uthiru.

Turneul va continua apoi cu vizite de stat în Tanzania şi Republica Cabo Verde şi o vizită oficială în Senegal.

Administraţia Prezidenţială a prezentat vizitele lui Iohannis drept primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani, susținând că vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african.

În țară, însă, acest turneu a stârnit noi critici. Ca şi la precedentele vizite, preşedintele Klaus Iohannis a apelat la un avion privat, un Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet Luxemburg, conform site-ului specializat BoardingPass, care a mai relatat despre aeronavele utilizate de preşedinte.

Potrivit informaţiilor BoardingPass, Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet poate transporta maximum 13 pasageri, o parte dintre scaunele avionului se pot transforma în două paturi pentru o persoană şi alte două paturi duble şi are inclusiv duş.

Amintim și că, potrivit unor surse SpotMedia, programul președintelui a fost modificat pe ultima sută de metri și unele vizite de relaxare, cum ar fi un safari, au fost scoase de pe agendă, după investigația realizată de Recorder. Iată că acest safari a reușit să-și facă loc înapoi pe agendă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇