Vești bune: Donațiile revin, la fel și ideile inedite de petrecere a timpului liber

Vești bune: Donațiile revin, la fel și ideile inedite de petrecere a timpului liber

Una dintre cele mai bune vești ale ultimelor ore este că Salvați Copiii a mai facut o donatie unuia dintre cele mai importante spitale de pediatrie din București, astfel încât micuții să aibă toate condițiile atunci când sunt nevoiți să fie supuși intervențiilor medicale.

În plus, am aflat de o inițiativă foarte interesantă, prin care bucureștenii sunt invitați la ”treasure hunting” (vânătoare de comori – n.red) în cele mai mari muzee ale Capitalei. Ce modalitate inedită de a vizita un muzeu, nu-i așa?

Nu în ultimul rând, Kaufland dă startul serilor de drive-in cinema, spre deliciul spectatorilor.

100.000 de euro pentru dotarea Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului

Salvați Copiii România a alocat fonduri de peste 100.000 de euro, pentru extinderea, modernizarea și dotarea cu materiale și instrumente sanitare indispensabile unei intervenții medicale eficiente Compartimentului de Primiri Urgente (CPU) – Secția Pediatrie, al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu București (INSMC).

ADVERTISING

Anual, în cadrul UPU, primesc îngrijire medicală aproximativ 50.000 de copii, în condițiile în care capacitatea compartimentului era pentru 20.000 de pacienți.

În urma investiției Salvați Copiii, toți cei 50.000 de copii care se prezintă anual la CPU al INSMC vor putea beneficia de o intervenție sigură și rapidă.

Astfel, au fost achiziționate echipamente medicale performante: monitoare, instrumentar medical (foarfeci și pense chirurgicale, ace abord intraosos etc.), sondă ecografică, oftalmoscop, otoscop, aparate de aerosoli, cântare, lămpi de examinare, manechin resuscitare copil cu EKG și echipamente necesare păstrării medicamentelor și sterilizării. Totodată, a fost modernizat sistemul de informare a pacienților. 

De asemenea,  pentru a le oferi un cadru cât mai prietenos micilor pacienți, cu implicarea artiștilor Cristina Militaru și Gabriel Daradici și a voluntarilor Salvați Copiii, spațiul a fost decorat cu personaje îndrăgite.

ADVERTISING

Liber la vânătoare de comori în cele mai mari muzee ale Bucureștiului

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I” și ”Muzeul Național de Istorie a României’’ vor găzdui în luna iulie câte o ”vânătoare a comorilor” (treasure hunt), care se va desfășura în echipe de 4 până la 6 persoane de toate vârstele.

Participanții care vor dori să ia parte la evenimentele Museum Quest vor putea să rezerve ziua și muzeul pe care vor să îl viziteze, folosind platforma www.trapped.ro.

În cadrul jocului Museum Quest participanții vor avea la dispoziție o serie de misiuni pe care vor trebui să le îndeplinească în 90 de minute.

Începe festivalul de filme în aer liber în parcările Kaufland

Începând de astăzi și până duminică, 26 iulie, amatorii de cinema sunt invitați la festivalul de filme în aer liber MOV(I)E On - filme de bine, ce va avea loc în următoarele 3 săptămâni, de joi până duminică, în parcările magazinelor Kaufland din Capitală.

ADVERTISING

Bucureștenii au la dispoziție o selecție pentru toate gusturile, la alegere între filme clasice și recente, îndrăgite de critici și fani deopotrivă, cum sunt „Dansând în Ploaie”, „S-a născut o stea” sau „Ziua cârtiței”.

Nu lipsesc nici producțiile românești, în programul festivalului MOV(I)E On fiind și filmul istoric bazat pe fapte reale „Maria, Regina României”.

Proiecțiile de filme în aer liber încep la ora 22:00 și se fac pe ecran de mari dimensiuni.

PROGRAMUL COMPLET
9-12 iulie – Cinema Open Air Kaufland Brâncuși
9 iulie – YESTERDAY (comedie, muzică, 2019, 116 min, AG I Audiență Generală)
10 iulie – SINGIN’ IN THE RAIN / DANS ND ÎN PLOAIE (clasic, musical, 1952, 103 min, AG I Audiență Generală)
11 iulie - A STAR IS BORN / S-A NĂSCUT O STEA (dramă, muzică, 2018, 135 min, AP-12 I Acordul Părinților pentru copii sub 12 ani)
12 iulie - DOUĂ LOZURI (românesc, comedie, 2016, 86 min, N – 15 I Nerecomandat persoanelor sub 15 ani)

16-19 iulie – Cinema Drive-In Kaufland Vulcan
16 iulie - IT'S A WONDERFUL LIFE / O VIAȚĂ MINUNATĂ (clasic, dramă, 1946, 130 min, AG I Audiență Generală)
17 iulie - MARIA, REGINA ROM NIEI (românesc, istoric, 2019, 110 min, AP-12 I Acordul Părinților pentru copii sub 12 ani)
18 iulie - THE ART OF RACING IN THE RAIN / POVESTEA INCREDIBILĂ A LUI ENZO (dramă, comedie, 2019, 119 min, AG I Audiență Generală)
19 iulie - THE FULL MONTY / GOL PUȘCĂ (comedie, 1997, 91 min, N – 15 I Nerecomandat persoanelor sub 15 ani)

23-26 iulie – Cinema Drive-In Kaufland Energeticienilor
23 iulie - THE BUCKET LIST / ULTIMELE DORINȚE (comedie, dramă, 2007, 97 min, AG I Audiență Generală)
24 iulie - GROUNDHOG DAY / ZIUA C RTIȚEI (comedie, 1993, 101 min, AP 12 I Acordul Părinţilor pentru copii sub 12 ani)
25 iulie - THE UPSIDE / ASISTENT DE (NE)VOIE (comedie, dramă, 2019, 127 min, AP 12 I Acordul Părinților pentru copii sub 12 ani)
26 iulie - URSUL (românesc, comedie, 2011, 83 min, N – 15 I Nerecomandat persoanelor sub 15 ani)

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, în ordinea sosirii și cu respectarea obligatorie a tuturor normelor de siguranță. Organizatorii au pregătit un spațiu complet sigur, cu măsuri de delimitare a distanței între scaune sau mașini, amplasarea stațiilor cu dezinfectant și verificarea purtării măștii de protecție de către toți participanții.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇