Liber la vânătoare de comori în cele mai mari muzee ale Bucureștiului

Liber la vânătoare de comori în cele mai mari muzee ale Bucureștiului

Museum Quest – ”Misiune la Muzeu” este cel mai nou proiect cultural pe piața din România, prin care trei dintre cele mai mari muzee din București propun o alternativă dinamică și interactivă la vizitarea unui muzeu.

Astfel, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I” și ”Muzeul Național de Istorie a României’’ vor găzdui în luna iulie câte o ”vânătoare a comorilor” (treasure hunt), care se va desfășura în echipe de 4 până la 6 persoane de toate vârstele, potrivit unui comunicat de presă.

ADVERTISING

”Având în vedere că suntem veterani pe piața de escape room din București, am putut observa nevoia crescută a publicului pentru activități recreative cât mai variate. Prin urmare, am hotărât să punem bazele Museum Quest, astfel încât noul produs oferit să apropie publicul de cultură, prin redescoperirea patrimoniului muzeal într-o manieră inedită”

Cătălina Stanciu, co-organizator Museum Quest

Cum se vor desfășura jocurile

Participanții care vor dori să ia parte la evenimentele Museum Quest vor putea să rezerve ziua și muzeul pe care vor să îl viziteze, folosind platforma www.trapped.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În cadrul jocului Museum Quest participanții vor avea la dispoziție o serie de misiuni pe care vor trebui să le îndeplinească în 90 de minute.

Potrivit comunicatului, concurenții vor putea să se folosească de informațiile științifice și culturale specifice muzeului vizitat, precum și de cultura generală, propria intuiție sau lucrul în echipă.

De asemenea, echipele vor avea la dispoziție un Kit al exploratorului, plin de misiuni interactive și inedite de rezolvat în cadrul muzeului.

Toate acestea se vor derula după un desfășurător bine pus la punct de către organizator.

ADVERTISING

”Prin acest proiect cultural urmărim să aducem o perspectivă nouă asupra muzeelor partenere, promovând spațiul cultural românesc și apropierea publicului larg de valorile naționale. Suntem convinși că un asemenea produs cultural interactiv poate deveni o activitate recreativă constantă pe piața din România și o alternativă distractivă de petrecere a timpului liber”

Cătălina Nica, co-organizator al Museum Quest

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național care se alătură promovării spațiului cultural românesc prin evenimente interactive de cunoaștere și conștientizare a patrimoniului cultural românesc.

Citește și:

Muzeul Luvru și piramidele din Egipt se redeschid pentru public

Unde se joacă teatru în aer liber și în ce condiții

Evenimentele care dau viață Bucureștiului nu se închid, se reinventează


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇