Unde se joacă teatru în aer liber și în ce condiții. Ministrului Culturii îi e frică de noi restricții

Unde se joacă teatru în aer liber și în ce condiții. Ministrului Culturii îi e frică de noi restricții

Spectacolele de teatru s-au reluat încet-încet de la jumătatea lunii iunie, însă provocările sunt mari pentru artiști, care trebuie să adapteze piesele astfel încât să poată juca în siguranță.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, spune că o nouă relaxare nu se vede în orizontul apropiat.

”Atât timp cât nu numai ca numărul e format din 3 cifre, dar este și într-o creștere semnificativă, nu putem vorbi de norme de relaxare, ci, sincer vă spun, chiar pentru activitatea culturală mie mi-e frică de noi restrângeri”, a declarat ministrul, pentru TVR1.

ADVERTISING

Distanțare și între spectatori, și între actori

Până una alta, spectacolele s-au reluat și provocările sunt multe, însă și dorința publicului e mare.

La Teatrul Național București spectacolele se țin în Sala Amfiteatru, în aer liber. Se joacă deja în jur de 5-6 spectacole pe săptămâna. Sala are 300 de locuri, dar în vânzare pot fi puse maximum 60 de bilete, care se epuizeaza în 2 ore.

Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" anunță deschiderea stagiunii estivale începând de mâine, 4 iulie, la Teatrul de Vară Herăstrău. Teatrul de Vară Herăstrău are o capacitate de 2.500 de locuri, dar la fiecare reprezentație se vând maximum 500 de bilete.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Am realizat 3 spectacole, am împărțit trupa în 3, cu lume mai puțină. Teatrul, în adevăratul sens al cuvântului, e un eveniment care se creează printr-o emoție a publicului și a artiștilor”, spune Vasile Muraru, directorul teatrului Constantin Tănase.

Teatrul Nottara a început stagiunea pe 2 iulie și-și va desfășura spectacolele în mai multe locații, pentru că nu are o grădină proprie. Astfel, piesele se joacă în Teatrul de Vară Herăstrău, în curtea Muzeului Național de Artă sau în curtea TVR.

”E foarte complicat să jucăm spectacole pregătite pentru interior, vom juca ceea ce se va putea adapta, astfel încât distanțarea sa fie posibilă și pe scenă, între actori”, spune Marinela Țepus, directorul Teatrului Nottara.

ADVERTISING

Teatru în aer liber și în țară

La fel se întâmpla și în țară. La Cluj-Napoca, spectacolele de teatru sunt găzduite pe Cluj Arena, însă cu maximum 500 de spectatori care trebuie să poarte obligatoriu mască de protecție, iar la intrare le este măsurată temperatura.

Și la Constanța au loc deja spectacole în Parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”.

În Ploiești, spectacolele de teatru se țin în Parcul Municipal Vest și în curtea Teatrului de Animație Imaginario.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇