Vești bune: Evenimentele care dau viață Bucureștiului nu se închid, se reinventează

Vești bune: Evenimentele care dau viață Bucureștiului nu se închid, se reinventează

Se întâmplă lucruri bune în jurul nostru, chiar dacă avalanșa de știri negative tinde să ne ocupe cea mai mare parte din atenție.

Printre veștile bune de astăzi se numără faptul că TAROM reia zborurile spre Grecia, că Street Delivery se ține și în pandemie, dar și că Salvați Copiii ajută mii de elevi să recupereze lecțiile pierdute din cauza pandemiei.

Nu în ultimul rând, am aflat că putem practica sport în aer liber cu mai mulți prieteni sau coechipieri și că, în curând, România va mai avea un geoparc acreditat UNESCO.

TAROM va opera mai multe zboruri comerciale spre/dinspre Grecia

TAROM va opera, începând de miercuri, 1 iulie, mai multe zboruri comerciale (operare fără restricţii) spre/dinspre Grecia, a anunţat compania pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISING

Astfel, vor fi operate zboruri spre/dinspre Atena în zilele de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă, şi Salonic joi şi duminică.

Street Delivery se ține și în pandemie

Vești bune pentru bucureșteni: Street Delivery se ține și în pandemie. Cum 2020 este un an atipic, și ediția de anul acesta va fi una specială: în weekendul 3-5 iulie, evenimentul-manifest — neîntrerupt din 2006 — devine un puzzle de proiecte răspândite prin cartierele Bucureștiului și recompuse online.

Proiecții de film pe acoperișuri, concerte în grădini, murale prin cartiere, intervenții urbane, turism pe biciclete, ateliere post-izolare, vernisaje de artă în scări de bloc, balcoane deschise și multe alte forme de reziliență civică își vor găsi locul și oamenii într-un București al ReSoluțiilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

A crescut numărul celor care pot practica, în grup, sport în aer liber

Guvernul a adus, miercuri, câteva modificări la hotărârea de guvern privind starea de alertă, astfel că a fost majorat numărul persoanelor care pot practica în grupuri sport în aer liber de la 6 la 10 persoane.

Totodată, va fi permisă desfășurarea activităților de training și workshop-uri cu un număr de participanți de maximum 20 de persoane.

Salvați Copiii ajută mii de elevi români care au rămas în urmă cu școala

Salvați Copiii intensifică programul de recuperare educațională a copiilor vulnerabili, al căror drept la educație a fost suspendat în perioada carantinei sociale, când nu au avut acces egal și nediscriminatoriu la școala online.

ADVERTISING

Astfel, începând de miercuri, 1 iulie, 4.600 de copii aflați în evidența organizației vor fi incluși în 127 de clase de educație remedială din 20 de localități, cu respectarea tuturor normelor de protecție și distanțare socială.

Echipele Salvați Copiii vor asigura recuperarea decalajelor cauzate de lipsa accesului sau de accesul redus/slab calitativ la clasele desfășurate online în perioada restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Geoparcul ”Ţinutul Buzăului” a iniţiat procedura de acreditare UNESCO

Geoparcul ”Ţinutul Buzăului” care se întinde pe teritoriul a 18 unităţi administrativ-teritoriale a iniţiat procedurile pentru a deveni cel de-al doilea geoparc acreditat UNESCO din România, acreditare care ar urma să fie obţinută în decurs de un an.

Printre obiectivele turistice care fac parte din Geoparcul Ţinutul Buzăului sunt Vulcanii Noroioşi, Muntele de Sare de la Mânzăleşti şi Platoul Meledic, Muzeul Chihlimbarului de la Colţi, Aşezările rupestre din Munţii Buzăului şi Trovanţii de la Ulmet.

Muzeele britanice se pregătesc să-şi redeschidă porţile

National Gallery şi Tate Modern, care se numără printre cele mai cunoscute muzee britanice, au anunţat marţi că îşi vor redeschide porţile, pe 8 şi respectiv 27 iulie, cu rezervare prealabilă, după mai bine de trei luni de la închidere din cauza coronavirusului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇