Muzeele britanice se pregătesc să-şi redeschidă porţile

Muzeele britanice se pregătesc să-şi redeschidă porţile

National Gallery şi Tate Modern, care se numără printre cele mai faimoase muzee britanice, au anunţat marţi că îşi vor redeschide porţile, pe 8 şi respectiv 27 iulie, cu rezervare prealabilă, după mai bine de trei luni de la închidere din cauza coronavirusului.

Ţara cea mai afectată din Europa de pandemia de COVID-19 cu peste 43.000 de morţi, Marea Britanie face sâmbătă un nou pas important pe calea ridicării măsurilor de restricţie instituite la sfârşitul lunii martie pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului, cu redeschiderea barurilor, a restaurantelor şi a muzeelor.

ADVERTISING

Cu toate acestea, va mai dura câteva zile pentru revenirea publicului în marile instituţii din Londra, relatează AFP.

National Gallery

Primul mare muzeu britanic care se va redeschide, National Gallery din Londra va întâmpina vizitatorii începând de miercuri, cu măsuri care să le asigure siguranţa, profitând de experienţa muzeelor europene şi americane care deja s-au redeschis, a anunţat marţi muzeul într-un comunicat.

Vizitatorii care vin să descopere expoziţiile Tiziano sau Nicolaes Maes se vor putea bucura de operele de artă în mirosul gelului hidroalcoolic, distribuitoare cu substanţa dezinfectantă fiind instalate la intervale regulate în clădire. Au fost create trasee de vizitare, iar muzeul le recomandă vizitatorilor să poarte o mască.

ADVERTISING

Muzeul, care a găzduit 5,7 milioane de vizitatori în 2018, a instalat de asemenea filtre mai eficiente în sistemul de climatizare.

Tate Modern

Tate Modern, care a găzduit aproape 5,9 milioane de vizitatori în 2018, se va redeschide pe 27 iulie. La fel şi celelalte muzee Tate. La Londra, Tate Modern găzduieşte o retrospectivă Andy Warhol, Tate Britain o instalaţie a artistului britanic Steve McQueen.

Marea Britanie a instituit o carantină obligatorie de 14 zile pentru persoanele care sosesc pe teritoriul său pentru a evita importul de noi cazur. Guvernul va publica în curând o listă de ţări ale căror cetăţeni vor fi scutiţi de aceste măsuri. 

ADVERTISING

Vezi și De la 1 iulie, Uniunea Europeană va primi turiști din 14 țări ”sigure”. Lista nu include SUA și China

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇