Hotărârea privind starea de alertă a fost modificată. A crescut numărul celor care pot practica, în grup, sport în aer liber. La workshop-uri pot fi 20 de persoane

Hotărârea privind starea de alertă a fost modificată. A crescut numărul celor care pot practica, în grup, sport în aer liber. La workshop-uri pot fi 20 de persoane

Guvernul a adus, miercuri, câteva modificări la hotărârea de guvern privind starea de alertă, astfel că a fost majorat numărul persoanelor care pot practica în grupuri sport în aer liber.

Totodată, va fi permisă desfășurarea activităților de training și workshop-uri cu un număr de participanți de maximum 20 de persoane.

”A fost propusă și adoptată o hotărâre de guvern pentru modificarea hotărârii de guvern privind starea de alertă. Au fost introduse noi măsuri în ceea ce privește respectarea regulilor de distanțare fizică. A fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber de la 6 la 10 persoane. Este permisă desfășurarea activităților de training și workshop-uri cu un număr de participanți de maximum 20 de persoane.

ADVERTISING

De asemenea, sunt reglementate activitățile pentru personalul din cadrul domeniilor de ordine publică si apărare cu participarea a maximum 200 de persoane și pentru desfășurarea evenimentelor organizate de Corpul Diplomatic se impune păstrarea regulilor de distanțare fizică cu asigurarea unui spațiu de 4 metri pentru fiecare participant”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, la finalul ședintei Executivului.

Relaxarea de la 1 iulie a fost amânată

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, luni seară, că măsurile de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 iulie vor fi amânate.

ADVERTISING

Declarația a fost făcută după ce ministrul a participat la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, convocată de premierul Ludovic Orban.

”S-a evaluat tot ce s-a întâmplat în aceste două săptămâni. Au crescut numărul de decese, numărul de cazuri de la Terapie Intensivă. Recomandările specialiștilor sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le avem pentru 1 iulie.

Am urmărit zilnic evoluția numărului de cazuri noi, decese, pacienți de la ATI, precum și respectarea normelor de precauție și reguli de igienă. Noi gestionăm numărul de cazuri crescut și s-a decis să amânăm cea de-a patra etapă de relaxare”, a anunțat Nelu Tătaru la Digi24.

ADVERTISING

Citește și:

Se amână relaxarea de la 1 iulie: Autorizațiile organizatorilor de evenimente care nu respectă regulile vor fi suspendate

Ministrul Sănătății: Asistăm la o creştere a numărului de cazuri de COVID-19. Ne gândim să avem şi nişte restricţii particulare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇