Se amână relaxarea de la 1 iulie: Autorizațiile organizatorilor de evenimente care nu respectă regulile vor fi suspendate

Se amână relaxarea de la 1 iulie: Autorizațiile organizatorilor de evenimente care nu respectă regulile vor fi suspendate

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, luni, o hotărâre care prevede suspendarea autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii de evenimente, dacă la acestea nu sunt respectate regulile de siguranţă sanitară.

Alte măsuri se referă la organizarea competiţiilor sportive şi a altor tipuri de activităţi, dar şi la menţinerea listei statelor aflate în „zona verde”.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, luni a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condusă de premierul Ludovic Orban, la finalul căreia a fost adoptată hotărârea numărul 32.

ADVERTISING

”Printre cele mai importante măsuri din hotărârea CNSU se regăseşte propunerea instituirii sancţiunii complementare de suspendare a autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii activităţilor şi evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranţă sanitară”

Grupul de Comunicare Strategică

Prin aceeaşi hotărâre au mai fost adoptate propuneri de modificare a unor măsuri privind organizarea competiţiilor sportive şi a altor tipuri de activităţi.

De asemenea, CNSU a luat decizia de a menţine lista statelor aflate în "zona verde", pentru care nu mai există obligaţia izolării la domiciliu pentru cetăţenii care vin în România din respectivele ţări, aprobată prin hotărârile numărul 29 şi 31.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Măsurile propuse şi aprobate în şedinţa CNSU sunt bazate pe recomandările specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi vor avea aplicabilitate începând cu 1 iulie.

Vezi și Ministrul Tătaru anunță că se amână a patra etapă de relaxare din 1 iulie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇