Top 5 elemente care pot schimba un living clasic într-unul modern

Top 5 elemente care pot schimba un living clasic într-unul modern

Camera de zi este locul în care te poți relaxa în orice moment al zilei. Indiferent că îți place cafeaua servită în fața televizorului sau un pahar de vin savurat alături de o carte bună, livingul este spațiul care ar trebui creat în funcție de gusturile personale și dorințele proprii. 

Însă cum mereu este binevenită o schimbare de peisaj, te invit să descoperi câteva elemente care ar putea transforma o simplă cameră de zi într-una cu adevărat specială.

Ce achiziții poți face pentru un living modern și în tendințe

1. Înlocuirea canapelei

Relaxarea în living se poate desfășura în diferite moduri. În timp ce unele persoane preferă să se pună la curent cu noutățile de peste zi, în fața televizorului, pe o canapea comodă, altele optează pentru răsfoitul unei reviste sau cărți, savurarea unei cafele bune sau diverse alte activități. O schimbare de decor este întotdeauna binevenită și poți începe cu un colțar de living, de pe Homelux.ro, locul unde poți descoperi variate modele. Important este să te axezi pe confort, materiale de calitate și design atrăgător, pentru a te bucura de fiecare dată de alegerea făcută.

ADVERTISING

2. Un spațiu de servit masa

Dacă până acum sufrageria ta respecta liniile clasice, cu fotolii din piele, bibliotecă și alte elemente de acest gen, poți aduce un aer nou, optând pentru aranjarea unui spațiu de servit masa. Dimensiunea încăperii va fi cea care îți va spune dacă este cazul să vii cu o asemenea modificare. Astfel, în locul unei măsuțe de cafea, poți instala foarte ușor o masă modernă, cu patru scaune și posibilitatea de a se extinde atunci când ai musafiri. Iar dacă te întrebi cum alegi un colțar pentru un living modern, poți ține cont și de celelalte elemente ce se regăsesc în această încăpere, așa cum este și masa pentru servirea prânzului sau cinei, să le poți armoniza corect din punct de vedere vizual.

ADVERTISING

3. Un șemineu pentru living

Șemineele nu sunt doar pentru casele sau vilele impozante de la munte. Un asemenea element poate fi instalat chiar în livingul tău din apartament, pentru că poate funcționa pe bază de bioetanol și poate schimba complet decorul încăperii respective. 

În plus, un șemineu de acest gen are design modern, este fabricat din materiale prietenoase cu mediul, iar datorită bioetanolului cu ardere ușoară, acesta nu va scoate fum. Recomandarea este să alegi un perete potrivit pentru instalarea acestuia, să îl poți admira din orice colț al camerei.

4.  Mobilier modular

Poți uita de clasica bibliotecă din lemn masiv și opta pentru mobilier simplu, creat pe module. Astfel, corpurile pot fi instalate la distanță de câțiva centimetri, în stânga și dreapta, pentru a putea încadra televizorul, sistemul audio sau alte elemente care se regăsesc în living.

ADVERTISING

În aceeași linie poți alege și comodele deschise, unde poți amplasa cutii din lemn pentru depozitarea cărților sau a altor obiecte de decor. Din punct de vedere vizual, livingul va căpăta un aer modern, în tendințele actuale.

5. Decorațiuni pentru living

Covoarele cu design tradițional sau cu elemente geometrice pot fi o alegere excelentă pentru livingul tău. Este permisă o paletă de culori extinsă, așa că poți opta și pentru perne decorative, vaze din lemn și corpuri de iluminat înalte, în nuanțe îndrăznețe. Designerii de interior propun și elemente de decor confecționate din ciment sau piatră, de mici dimensiuni, care pot fi amplasate în colțurile camerei de zi pentru a putea fi admirate.

Așadar, aceste 5 recomandări ar putea să îți transforme camera de zi într-una cu adevărat deosebită. Culorile și texturile trebuie bine definite și combinate, pentru a oferi o atmosferă caldă și relaxantă în orice moment al zilei.