S-au deschis târgurile de Crăciun din București și Brașov (Video&Foto)

S-au deschis târgurile de Crăciun din București și Brașov (Video&Foto)

Joi seara au fost deschise târgurile de Crăciun din București, în Piața Constituției și din Brașov, în Piața Sfatului.

În Capitală, la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, care va fi deschis până pe 26 decembrie, intrarea este liberă. Sunt pregătite activități pentru copii, concerte și sunt prezenți meşteşugari care vând diverse produse, cât şi mâncare tradiţională şi internaţională.

„E ziua de deschidere a Târgului de Crăciun. Sunt foarte bucuros că mulţi bucureşteni au venit aici în seara aceasta. După cum vedeţi, e plin. (...) O să fie concerte. Există Casa lui Moş Crăciun. Moş Crăciun o să vină pe 15 decembrie, dar până atunci primeşte scrisori în Casa lui Moş Crăciun. Există alte activităţi pentru copii. Există, ca în fiecare an, meşteşugari care vând diverse lucruri. (...) Este un loc în care oameni se simt bine”, a spus primarul general Nicuşor Dan, joi seara, la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun şi aprinderea luminilor festive din Capitală.

Deschidem oficial Târgul de Crăciun și aprindem luminile festive din oraș. LIVE din Piața Constituției.

Publicată de Nicușor Dan pe Joi, 30 noiembrie 2023

În ce privește luminile festive, Nicuşor Dan a spus că sunt mai multe comparativ cu anul trecut, fiind cumpărate lumini festive în plus de cele existente în valoare de 5 milioane lei.

ADVERTISING

„Nu mai suntem la nivel 2018-2019 pentru că încercăm să facem un echilibru bugetar, dar mult mai multe luminiţe sunt decât anul trecut. Anul trecut le-am pus doar pe cele pe care le aveam deja cumpărate şi am plătit cam 2 milioane lei pe instalare. Anul acesta am pus vreo 2  milioane şi ceva pe instalare şi încă 5 milioane lei pe cumpărare. Deci o să fie mult mai multe lumini ca anul trecut, dar nu întrecem măsura”, a precizat Dan, citat de News.ro.

Bradul de Crăciun este cel mai înalt din Bucureşti, fiind o structură metalică, de 30 de metri înălțime, pe care au fost montate luminiţe şi o stea în vârf, îmbrăcată cu opt tone de cetină.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Luminile festive au fost aprinse de trei dintre elevii care au luat medalii de aur anul acesta la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia: Andrei Chiriţă, David Anghel şi Pavel Ciurea.

Braşov: Mii de localnici şi turişti, la festivitatea din Piaţa Sfatului

La Brașov, mii de localnici şi de turişti au participat, joi seară, la festivitatea de aprindere a iluminatului festiv organizată în Piaţa Sfatului și deschiderea Târgului de Crăciun. Tot astăzi a fost deschis şi sezonul de schi în Poiana Braşov.

Brad-Craciun-Brasov

Peste 200.000 de leduri din Bradul de Crăciun au fost aprinse în Piața Sfatului și alte sute de mii de luminiţe s-au aprins în centrul Braşovului. În total, după ce va fi deschis și patinoarul din Piața Sf. Ioan, în 6 decembrie, 1,2 milioane de luminiţe vor lumina Brașovul de Sărbători, a anunțat primăria.

ADVERTISING

Ceremonia de aprindere a iluminatului festiv a fost precedată de un show cu lasere, iar după aprinderea luminiţelor, în centrul vechi al oraşului, Horia Brenciu a susţinut un concert, informează News.ro.

Targ-Craciun-Brasov

Pentru a reduce consumul de energie electrică, în unele zone luminiţele de sărbători vor fi oprite pe timpul nopţii, în intervalul orar 1:00 - 6:00, iar în centrul istoric va fi redus fluxul luminos.

Primăria anunţă că ”va rezulta astfel o reducere cu 41% a consumului de energie electrică”.

În ce privește târgul de Crăciun, primăria spune că este cel mai mare pe care l-a avut până acum Brașovul, cu 62 de căsuţe cu produse tradiționale și mâncare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇