Ciucu și Nicușor Dan se întrec în târguri de Crăciun: Cine deschide primul și cu ce atracții se laudă fiecare târg din București

Ciucu și Nicușor Dan se întrec în târguri de Crăciun: Cine deschide primul și cu ce atracții se laudă fiecare târg din București

Târgurile de Crăciun din Bucureşti se întrec care să se deschidă mai repede. Primul va fi West Side Chistmas Market, care începe miercuri, în Parcul Drumul Taberei, fiind organizat de UNTOLD UNIVERSE şi Primăria Sectorului 6.

Imediat joi se deschide şi cel mai mare târg de Crăciun din ţară, după cum spune organizatoarea: Primăria Capitalei despre evenimentul de la Piaţa Constituţiei.

Ciucu e primul cu Untold şi Fuego

West Side Christmas Market își va deschide primul porțile, miercuri, pe 29 noiembrie, începând cu ora 19:00.

Cele mai așteptate momente ale evenimentului de deschidere ale târgului sunt: aprinderea luminilor de Crăciun, spectacolul cu focuri de artificii și un concert susținut de Fuego.

Minivacanța de 1 decembrie aduce și 5 zile pline de distracție în West Side Christmas Market, cu concerte Gașca Zurli, Bibi, Irina Sârbu & Band și Holy Molly.

ADVERTISING

West Side Christmas Market va rămâne deschis până pe 27 decembrie.

Cel mai mare carusel venețian

În plus, West Side Christmas Market se laudă anul acesta şi cu cel mai mare carusel venețian amplasat în târgurile de sărbători din România.

Atracția, similară caruselelor amplasate la Veneția în timpul celebrului Carnaval, a fost construită în Italia, într-o fabrică cu tradiție de peste 100 de ani, și este adusă la noi în țară de Britta Trading, cel mai mare furnizor de atracții pentru parcuri de distracții și festivaluri.

”Caruselul venețian are un diametru de 11 metri, este pictat manual și include o caleașcă, șase trăsuri și 34 de căluți, și poate fi utilizat de 60 de persoane. Pentru ca atmosfera să fie și mai spectaculoasă, caruselul este completat cu 2000 de luminițe colorate și, pe durata folosirii sale, vizitatorii se vor putea delecta cu muzică de carnaval. Construcția acestui carusel a durat nouă luni. El a fost produs în Italia, într-o fabrică de lângă Veneția, specializată în construirea unor astfel de carusele pentru celebrul Carnaval de la Veneția”, declară Lucia Prajișteanu, CEO Britta Trading, citată într-un comunicat de presă.

click

În 2022, West Side Christmas Market a atras un milion de vizitatori și a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Târgul de Crăciun din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre", susţine Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

406004680_741653164659290_2785556217980036480_n
Foto: West Side Christmas Market

West Side Christmas Market va funcționa conform programului:

Luni - Vineri 12:30-22:30

Sâmbătă - Duminică -11:00 - 22:30

Excepție fac zilele de joi 30 noiembrie și vineri 1 decembrie, când West Side Christmas Market se va deschide cu o oră mai devreme, la 11:00.

Minivacanță plină de distracție la West Side Christmas Market

Programul concertelor din acest weekend prelungit este:

ADVERTISING
  • 30 noiembrie - Bibi
  • 1 decembrie - Irina Sârbu & Band
  • 2 decembrie - Holy Molly
  • 3 decembrie - Gașca Zurli

Căsuțe cu bunătăți, patinoar și roată panoramică

Organizatorii au pregătit în parcul din Drumul Taberei şi un patinoar generos, mai mare decât anul trecut, un trenuleț pentru copii, o roată panoramică înaltă de 38 de metri și peste 65 de căsuțe cu mâncăruri tradiționale de sărbători sau din bucătării internaționale, dar şi vin fiert cu scorțișoară.

Tot de la căsuţe se poate cumpăra şi un cadou, făcut de artizani din toate colțurile României.

Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul unde cei mici îi scriu scrisori lui Moș Crăciun, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri de la ajutoarele Moșului. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului în intervalul:

  • Luni - Vineri: 16:00 - 21:00
  • Sâmbătă - Duminică 11:00 - 22:00

Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00.

Cum ajungi la West Side Christmas Market

Pentru a evita aglomerația și stresul căutării unui loc de parcare, organizatorii West Side Christmas Market recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun pentru a ajunge la Târgul de Crăciun.

Astfel, vizitatorii au la dispoziție metroul până la stația Parc Drumul Taberei, tramvaiul 41, troleele 69, 93 și autobuzele 105, 138, 168, 221, 222, 232, 368.

Cel mai mare târg de Crăciun din ţară se deschide cu Delia

Cel mai mare târg de Crăciun din ţară, organizat de Primăria Capitalei prin CREART - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, se deschide joi, începând cu ora 16.00.

În aceeaşi seară, de la ora 18:00, în Piaţa Constituţiei se va aprinde iluminatul festiv, în Capitală iar Delia va susţine un concert. 

Weekendul continuă cu activităţi pentru întreaga familie, în intervalul orar 10:00 - 22:00.

Şi aici avem peste 130 de căsuţe ale meşteşugarilor, creatorilor urbani şi producătorilor locali, care oferă o largă varietate de produse de sezon, dar şi cu cele mai gustoase preparate culinare, pregătite în locaţie.

Distracţia va fi asigurată de roata panoramică, carusel şi de trenuleţ, dar şi de mascote şi artişti animatori pe picioroange.

405737164_752297050263963_142143557817301623_n
Foto: Creart

Ziua Naţională a României, 1 decembrie, va fi sărbătorită şi în cadrul Târgului de Crăciun, atât prin muzică de fanfară, cât şi printr-un spectacol folcloric autentic, reprezentând tradiţia şi identitatea.

Programul artistic va fi pus în scenă de zece solişti vocali, printre care Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Nicuşor Iordan, dar şi de grupul vocal „Burnasul” din Teleorman, acompaniaţi de orchestra ansamblului folcloric profesionist „Cununa Carpaţilor”, dirijor Dan Ionescu. De asemenea, vor fi prezentate momentele de dans ale Ansamblului „Iholu” din Constanţa - comunitatea aromână, precum şi ale Ansamblului „Asteria” din Bucureşti - minoritatea greacă.

Sâmbătă şi duminică, în zona tradiţională a evenimentului, pe scena amplasată lângă brad, vor urca Elena Gheorghe şi Emilian & Band, fiind precedaţi de coruri de copii, solişti vocali şi artişti instrumentişti.

Zona urbană va fi activată zilnic, atât de DJ Sets pe ritmurile remixate ale celor mai îndrăgite melodii internaţionale de iarnă, precum şi de muzică ambientală, asigurată de Magic FM, cel mai ascultat post de radio al sezonului.

403882029_752297040263964_2863720951730653387_n
Foto: Creart

De asemenea, tot aici, puteţi regăsi o selecţie de food truck-uri, care vor bucura toate gusturile.

De asemenea, Casa lui Moş Crăciun îşi deschide porţile, încă din prima zi a târgului, loc în care, până la sosirea acestuia, spiriduşii îi aşteaptă pe cei mici, pentru a-şi realiza propriile scrisori cu dorinţele de Crăciun. Totodată, copiii pot participa la atelierele de creaţie, specifice atât sărbătorii naţionale, cât şi Crăciunului. 

Intrarea este liberă, pe tot parcursul evenimentului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇