Târgul de Crăciun de la Sibiu e cel mai ieftin din Europa

Târgul de Crăciun de la Sibiu e cel mai ieftin din Europa

Cel mai ieftin târg de Crăciun din Europa este cel de la Sibiu.

Este concluzia unei cercetări a specialiștilor de la eurochange, care se ocupă cu studiul costurilor de călătorie, scrie publicaţia britanică Daily Express.

Crăciunul este la doar șase săptămâni distanţă, iar în curând orașul românesc Sibiu, din Transilvania, își va deschide porțile celebrului său târg, scrie sursa citată.

Laura Evans, șeful Departamentului Digital și Engagement la eurochange, spune că târgul de la Sibiu este una dintre cele mai bune variante, „dacă sunteți în căutarea unui raport calitate-preț și a unei experiențe cu adevărat autentice”.

ADVERTISING

Târgul de la Sibiu a fost etichetat drept cel mai ieftin, pe baza unor factori precum cursul de schimb valutar, prețurile la hoteluri și zboruri.

Evans spune că hotelurile pot costa „mai puțin de 20 de lire sterline de persoană, pe noapte”, iar un vin fiert poate fi „mai puțin de 2 lire sterline” – ceva „aproape nemaiîntâlnit în Marea Britanie”.

Micul târg de Crăciun va găzdui atât un patinoar, cât și o roată panoramică, precum și o mulțime de căsuţe frumoase din lemn, care vând cadouri și prăjituri, cum ar fi cozonac (panettone românesc) și negrese.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Deschis din 17 noiembrie până pe 2 ianuarie și cu intrare gratuită, la acest târg vizitatorii se pot bucura de luminile magice ale iernii, iar copiii îl pot întâlni pe Moș Crăciun.

Piața pitorească de Crăciun a strâns câteva recenzii favorabile și pe Tripadvisor, menţionează sursa citată.

Anul trecut, Târgul de Crăciun de la Sibiu a adus 10 milioane de euro la economia locală. Estimarea îi aparţine organizatorului Andrei Drăgan Răduleţ, care spune că târgul a fost vizitat în 2022 de un sfert de milion de turişti din alte localităţi, iar bugetul mediu de cheltuieli pentru fiecare turist, pe zi, a fost de 100 de euro pentru cazare, masă şi cumpărături.

ADVERTISING

Despre cum a devenit târgul sibienilor atât de cunoscut SpotMedia.ro a discutat cu Andrei Drăgan Răduleț. Iată Povestea de succes a Târgului de Crăciun din Sibiu, evenimentul lăudat de New York Times.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇