Cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare din Transilvania (Video)

Cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare din Transilvania (Video)

Cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania se află la Alba Iulia, pe peretele lateral al unui bloc de peste 35 de metri înălţime.

Ea a fost realizată de Laurenţiu Alexandrescu (Irlo) printr-un proiect implementat de Asociaţia Xeo, în parteneriat cu administraţia locală şi finanţat în cadrul programului Start ONG.

"Se spune că atunci când oameni frumoşi se adună, lucruri frumoase se întâmplă. Acesta este şi cazul tinerilor de la Xeo, care au reuşit să aducă pictura murală cu vopsea purificatoare de aer şi în oraşul nostru.

ADVERTISING

Începând cu ziua de ieri, găzduim în inima României, prima şi cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania. Aceasta este realizată de artistul Irlo şi face parte din cadrul proiectului VerticART Nature, finanţat prin Programul Start ONG.

Acest program (...) i-a ajutat pe tinerii de la Xeo să îşi împlinească o dorinţă, aceea ca Alba Iulia să respire culoare", a transmis primarul Gabriel Pleşa.

Pictura redă viziunea artistului pe tema întoarcerii vieţii urbane, sufocată de poluare şi zgomot, spre natura curată şi purificatoare.

ADVERTISING

Ea poate fi observată de la mare distanţă, inclusiv de la Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina. Pictura a fost realizată în aproximativ o săptămână. 

CEA MAI MARE pictură murală cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania este aproape gata????Pictura se realizează în...

Publicată de Asociația Xeo pe Luni, 9 august 2021

Day☀️, night???? & golden hour✨Ne propunem să îmbunătățim calitatea aerului din Municipiul Alba Iulia! Acestea sunt doar...

Publicată de Asociația Xeo pe Miercuri, 11 august 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇