5 moduri prin care să obții ținute potrivite pentru orice sezon

5 moduri prin care să obții ținute potrivite pentru orice sezon

Industria fashion se reinventează cu fiecare sezon, cu piese și croieli diferite care să îmbunătățească garderoba fiecărei persoane. Cu toate astea, adaptarea garderobei în funcție de trenduri poate fi un proces copleșitor și te poți alege cu un dulap plin de haine pe care nu le poți accesoriza în orice context. 

Astfel, este bine să investești în accesorii și ținute potrivite pentru orice sezon, care vor dura trecerii timpului. Află cum în acest articol. 

  1. Investește în piese basic

Persoanele cu un stil atemporal știu că investirea în piese basic, de bună calitate, înseamnă că vor avea întotdeauna ținute care să se potrivească în multe contexte. Piesele de bază trebuie să se regăsească atât în dulapul fiecărei femei, cât și a fiecărui bărbat. 

ADVERTISING

Acestea sunt doar câteva dintre piesele care sunt esențiale pentru orice garderobă:

  • denim albastru și negru;
  • sacouri versatile;
  • rochii mulate;
  • blazer structurat;
  • tricou alb și negru;
  • genți clasice din piele;
  • încălțăminte de bază (ghete din piele, adidași albi etc.).

Piesele menționate pot fi combinate pentru mai multe ținute și în diferite sezoane, astfel încât să fie elegante, dar totodată și practice. 

  1. Mizează pe accesorii clasice

Accesoriile sunt nota de rezistență care poate pune în lumină orice ținută, oricât de clasică sau adaptată trendurilor este. Astfel, mizează pe accesoriile pe care le poți purta la o rochie de seară, dar și atunci când ai o întâlnire importantă la birou. 

ADVERTISING

O pereche de cercei rotunzi trebuie să se regăsească în trusa de accesorii, pentru că, prin forma lor, se potrivesc oricărui stil. Din aur alb sau galben, cu model sau simplu, te ajută să accesorizezi rapid ținutele și, într-un final, să nu te mai desparți de ei. 

Pe lângă acești cercei rotunzi, optează și pentru un colier simplu din aur, care să fie o marcă a identității tale. Adaugă și o brățară din aur, pentru a completa întreaga ținută. 

  1. Alege piese potrivite corpului tău

Înțelegerea formei corpului tău este un aspect cheie în obținerea unei ținute atemporale. Când știi ce stil și croială se potrivesc cel mai bine formei corpului tău, elimini orele petrecute în magazine în căutarea hainelor perfecte, dar și un dulap plin cu haine nepurtate. 

ADVERTISING

O garderobă care să reziste trecerii timpului înseamnă că știi exact ce este potrivit formelor tale, pentru a pune în valoarea cele mai bune părți. Dacă nu știi ce ți se potrivește și ai încercat diferite stiluri până acum pentru a ajunge la cel care te avantajează, cercetează magazinele care au organizate hainele pe tipuri și forme. 

  1. Creează un stil propriu

Cheia pentru a te îmbrăca cu ușurință sau a avea haine și accesorii care să dureze este să fie adaptate unui stil anume. Această regulă implică să înțelegi cu adevărat ce îți place și în ce te simți confortabil, nu să alegi un stil deja format de alții. 

Inspiră-te de la persoanele celebre pe care le urmărești, din social media și de oriunde îți găsești inspirația, astfel încât să pornești cu un ajutor. În acest mod, îți va fi mult mai ușor să îți alegi hainele pe care știi că le vei purta mereu și nu vei sfârși cu un dulap plin de piese nepurtate. 

  1. Optează pentru modele atemporale

Modelele clasice se potrivesc în orice sezon și în orice combinație. Tocmai de aceea pot alcătui o ținută clasică, atemporală, dar în același timp și în ton cu noile tendințe. 

Optează pentru modele cu dungi, buline sau carouri, combinate cu alte piese basic. O idee de outfit care nu se va demoda prea curând este o bluză în dungi și o pereche de jeans albaștri. Variantele sunt nenumărate, important este să știi cum să alegi modelele potrivite atât într-o ținută de stradă, cât și într-una mai elegantă. 

Acestea sunt cele cinci moduri care îți vor asigura o garderobă potrivită în orice sezon, astfel încât să creezi ținute lejere și clasice, fără prea mult efort.