Yozhef Sabo, nemulțumit de atitudinea lui Viktor Orban față de Vladimir Putin: "Mi-e rușine că sunt ungur"

Yozhef Sabo, nemulțumit de atitudinea lui Viktor Orban față de Vladimir Putin: "Mi-e rușine că sunt ungur"

Fostul mare fotbalist Yozhef Sabo a criticat vehement atitudinea pe care premierul maghiar Viktor Orban o arată față de Vladimir Putin în contextul invaziei militare din Ucraina.

Sabo s-a născut în Ungaria, dar a jucat pentru naționala URSS, însă se declară ca fiind ungur. El a afirmat că este rușinat de faptul că este ungur, în condițiile în care Orban nu a permis țărilor care vor să trimită ajutoare Ucrainei să tranziteze Ungaria. De asemenea, declarațiile făcute de Orban au fost considerate scandaloase de Sabo.

ADVERTISING

"După ce am citit cuvintele lui Orban în presa maghiară, am refuzat să mai discut cu jurnaliștii. M-au sunat și le-am zis 'Nu vreau să vorbesc cu voi, mi-e rușine că sunt ungur!'. Orban s-a vândut pur și simplu lui Putin. Îi dă gaz și petrol ieftin, acesta este motivul. Ok, nu ar trebui să le dăm arme ucrainenilor, dar lasă măcar țările care vor să ajute să treacă granița prin Ungaria.

Am fost foarte nervos când am citit declarațiile lui Orban despre Bucea. Nu poți spune așa ceva! Vorbesc acum și îmi vine să plâng amintindu-mi cum rușii au chinuit copiii și femeile noastre. Au violat o fetiță de nouă ani! Groaznic! Le-am zis jurnaliștilor unguri să-i amintească lui Orban de 1956. Eram copil când tancurile rusești au venit în Budapesta și au ucis copii și femei. Cum poate fi uitat așa ceva? Asta nu se poate uita", a spus Yozhef Sabo, conform Unian.

ADVERTISING

Yozhef Sabo are o strânsă legătură cu Ucraina, în condițiile în care a fost jucător la Dinamo Kiev timp de 10 ani, iar apoi a antrenat echipa în două mandate. El a fost și selecționerul Ucrainei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇