Ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie le transmite un nou mesaj românilor: "M-am convins!"

Ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie le transmite un nou mesaj românilor: "M-am convins!"

Antrenoarea de fitness Iulia Cernitskaya, care a impresionat prin povestea sa de viață după ce a fugit din calea războiului și a izbucnit în lacrimi într-o benzinărie din România când un bărbat i-a oferit 200 de lei pentru a o ajuta, a transmis un nou mesaj.

Mamă a patru copii, Iulia a fugit din Odesa, pentru a-și proteja familia și locuiește în această perioadă în hotelul Marriot din București.

Povestea sa a fost relatată pe larg de presă, motiv pentru care a căpătat notorietate și a fost recunoscută de români care i-au transmis că și ei ajută refugiații. Ea a ținut astfel, printr-un nou mesaj, să le mulțumească românilor pentru modul în care îi tratează pe ucraineni.

ADVERTISING

”M-am convins o dată în plus că absolut toată lumea ajută refugiații din Ucraina. Azi dimineață am întâlnit o persoană minunată în lift, care m-a văzut în presa locală și mi-a spus că ajută ucrainenii prin asociația sa. Vă mulțumesc! Lumea este foarte mică și omenia trebuie păstrată mereu, indiferent de statutul social și situația financiară”, a scris Iulia Cernitskaya pe contul său de Facebook, conform DigiSport.ro.

”Toți românii sunt foarte săritori! Mulțumesc tuturor”, a mai scris Iulia.

Ea povestise anterior cum un român a ajutat-o cu bani într-o benzinărie din ţara noastră și a stârnit multă emoție.

ADVERTISING

”Acești bani i-am primit de la un bărbat de 60-65 de ani într-o benzinărie, când am ieșit și mă îndreptam spre mașină după ce achitasem un plin. El și-a șters parbrizul și m-a întrebat în română 'Ucraina?', 'Ucraina', i-am răspuns.

Probabil m-a așteptat când a văzut numărul de Ucraina. Și-a deschis portofelul, mi-a dat 100 de lei și a spus 'glorie Ucrainei!'. Am început să plâng. Am refuzat să iau bani, mai ales că am văzut că avea o mașină veche. Însă el și-a deschis iar portofelul și mi-a mai dat 100 de lei, mi-a spus că sigur am nevoie.

ADVERTISING

Nu mi-am putut stăpâni lacrimile. Până la urmă, nici nu știe că am patru copii care mă așteaptă. Și bine că nu i-am spus, că sigur își golea portofelul. Am vrut să-l îmbrățișez, dar nu m-a lăsat. Dacă acest om îmi citește postarea, trebuie să știe că a ajutat o mamă a patru copii.

Am stat în tăcere în mașină, mi-am șters lacrimile și nu puteam înțelege. Așa ceva?!”, a scris Iulia Cernitskaya, pe Facebook.

Război în Ucraina, Ziua 30 Vezi desfășurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇