SuperChess, echipa reprezentantă a României la feminin, a cucerit Cupa Europeană a Cluburilor la șah

SuperChess, echipa reprezentantă a României la feminin, a cucerit Cupa Europeană a Cluburilor la șah

Performanță cu adevărat istorică la șah pentru România, după ce sâmbătă, în Albania, la Dures, echipa SuperChess, care a reprezentat țara noastră, a câștigat Cupa Europeană a Cluburilor, cea mai importantă competiție inter-cluburi de pe Bătrânul Continent în sportul minții.

SuperChess, reprezentanta României la Cupa Europeană a Cluburilor, a câștigat competiția la feminin, în timp ce pe tabloul masculin băieții noștri au terminat pe locul 5.

Gruparea feminină a câștigat competiția cu 6 victorii bifate în cele 7 runde de joc, disputate în sistem elvețian. Succesul decisiv, care ne-a adus și medaliile de aur, a venit în ultima rundă în fața formației Garuda, din Ungaria, scor 2,5-1,5. Victoriile SuperChess au venit prin Marsel Efroimski, Israel, în fața lui Szkoka Gaal, victorie cu piesele negre și prin Dinara Wagner, Germania, care a trecut de Nurgyul Salimova.

ADVERTISING

Anul trecut, fetele noastre au terminat pe locul 2 în această competiție. Nino Batsiashvili, Dinara Wagner, Irina Bulmaga, Marsel Efroimski și Eline Roebers au format în acest an echipa, antrenată de marele maestru Alexander Motylev.

La masculin, echipa câștigătoare a venit din Norvegia, Offerspill Sjakklubb, echipa lui Magnus Carlsen, marele campion mondial.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇