România are blocată și calificarea la turneele preolimpice la handbal feminin. Cum ne afectează o înfrângere cu Germania de la Europeanul din 2022

România are blocată și calificarea la turneele preolimpice la handbal feminin. Cum ne afectează o înfrângere cu Germania de la Europeanul din 2022

Echipa națională de handbal feminin a României a ratat calificarea în sferturile Campionatului Mondial, după ce sâmbătă, Danemarca a trecut de Polonia la scor, iar astfel șansele trupei lui Florentin Pera s-au anulat în mod definitiv.

Chiar dacă am învins sâmbătă naționala Japoniei, scor 32-28, România ratează calificarea în sferturi, dar și calificarea la turneele preolimpice de anul viitor, pentru JO 2024 de la Paris, din vară.

Trebuie spus că la Olimpiadă vor participa 12 națiuni. Franța (gazdă), Norvegia (campioană europeană), Coreea de Sud (campioana Asiei), Angola (campioana Africii) și Brazilia (campioana Americii de Sud) sunt deja calificate. De asemenea, va merge acolo și campioana mondială. Astfel, ar mai fi 6 locuri disponibile. Iar actualul Campionat Mondial oferă 6 bilete pentru Turneul Preolimpic. Mai mult, cum Franța și Norvegia, calificate în sferturile de finală sunt deja la Olimpiadă, inclusiv formația clasată pe locul 9 la actualul turneu ar ocupa o poziție eligibilă. pentru calificare.

ADVERTISING

România a fost eliminată matematic de la Campionatul Mondial de handbal, după meciul de care depindeau toate calculele

Ar fi putut fi România în această postură, dacă am fi învins Polonia în ultimul meci, dar nici măcar așa româncele nu au șanse să prindă acest loc. Căci locurile 9-12 se stabilesc în funcție de numărul de puncte și de golaverajul din grupele principale, exceptând echipele care merg în „sferturi”.

România ar putea încheia grupa ei cu 6 puncte, dacă învingem luni seara Polonia de la 21,30, dar are golaveraj negativ în acest moment (114-119). Iar formația care va încheia pe locul 3 grupa A, una dintre Muntenegru (103-76), Ungaria (87-64) sau Croația (89-84) au golaveraje net superioare formației noastre.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ar mai fi rămas o șansă pentru echipa noastră, în afară de acest Mondial, căci pentru ultimele 3 locuri eligibile de calificare la Turneul Preolimpic, două merg pentru cele mai bune echipe de la ultima ediție a Campionatului European care nu au obținut calificarea prin CM și unul pentru cea mai bună echipă de la Campionatul Asiei aflată în aceeași situație.

România, eşec dur în faţa Danemarcei. Înregistrarea partidei de la Campionatul Mondial

Și dacă România ar fi jucat mai bine în ultima partidă de la grupele principale de la Campionatul European din 2022, acum am fi fost deja calificate la preolimpic. Atunci, România pierdea 28-32 contra Germaniei. Eșecul trimitea naționala „tricoloră” pe ultima poziție în grupă, iar nemțoaicele se clasau pe 4.

ADVERTISING

Deci România termina pe 12 acel European, iar acel eșec cu nemțoaicele are urmări catastrofale un an mai târziu, căci o victorie ne-ar fi urcat pe locul 8 la Campionatul European, poziție din care am fi fost calificate în acest moment în proporție de 99 la sută la Turneele Preolimpice din primăvara viitoare.

Cele 3 Turnee Preolimpice sunt programate între 11 și 14 aprilie 2024. Vor fi 3 grupe a câte 4 naționale. Primele două clasate din fiecare turneu vor merge mai departe.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇