Superliga: FCSB face un punct cu Rapidul după un meci spectaculos și mai face un pas către titlu

Superliga: FCSB face un punct cu Rapidul după un meci spectaculos și mai face un pas către titlu

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu așteptat de 9 ani de toată suflarea roș-albastră.

Olaru și Băluță au marcat pentru gazde, care au avut și un gol anulat prin Coman, iar Rapidul puncta de două ori în 5 minute, prin Rrahmani și Krasniqi.

Prima parte de joc a fost una explozivă în fața a peste 45.000 de fani entuziaști, care erau pregătiți să îmbrățișeze primul titlu al roș-albaștrilor după o pauză de peste 9 ani. Cu o coregrafie specială făcută de fanii gazdă, FCSB a început în trombă jocul, cu gol în minutul 2, gol Coman la colțul scurt, un gol anulat însă de tușier, pentru o poziție de offside, una extrem de la limită am spune, mai ales după ce am primit reluările liniilor trasate de VAR...

Tot FCSB a marcat însă de-a adevăratelea primul gol al serii, șut Olaru de asemenea la colțul scurt, după o fază creată aproape în totalitate de Tavi Popescu, gol în minutul 10 și fiesta putea începe. Puțini își puteau imagina însă că zece minute târziu, Rapidul avea să conducă cu 2-1, întorcând uluitor scorul.

ADVERTISING

Întâi, Krasniqi a egalat după o minge pierdută ușor de Șut, iar Târnovanu a luat un gol poate prea facil pe colțul său, al portarului, cel scurt. Câteva minute mai târziu, Rrahmani a reluat cu capul după o centrare perfectă a lui Petrila din fază fixă, un 2-1 care amuțea complet aproape publicul prezent la București, într-o seară cam friguroasă de primăvară.

GOOOL! FCSB - Rapid 2-2. Băluță intră cu noroc și restabilește egalitatea!

Notăm și accidentarea destul de dură a lui Chiricheș la nivelul umărului, fostul căpitan de națională fiind înlocuit la final de prim mitan cu Dawa.

Partea secundă a început cu o accidentare gravă la Rapid, cumva care a semnat cu cea a lui Chiricheș, însă de mai mare amplitutinde. Hromada și-a dislocat umărul, a plecat de pe targă și a și fost transportat de urgență la spital. În minutul 56, Băluță, nou-intrat la pauză, în locul nefericitului Miculescu, a marcat din 5-6 metri, dintr-o pasă atât de inspirată a lui Radunovici, din flancul stâng, la firul ierbii.

FCSB a încercat să tragă spuza pe turta ei pe final de partidă, a avut șansele sale de gol, le-a ratat, Rapidul a cerut un penalti la o fază discutabilă în minutul 81, la un contact între Șut și Rrahmani, iar până la urmă toată lumea a fost mulțumită cu acest egal. Pe FCSB acest punct o ajută căci aduce titlul și mai aproape, iar pe Rapid o ajută în lupta pentru cupele europene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

45.143 de suporteri au asistat la FCSB - Rapid, cel mai vizionat meci așadar din acest sezon, al 5-lea în istoria Arenei Naționale și al 12-lea în care sunt peste 40.000 de suporteri pe cel mai mare stadion al țării.

FCSB e cu o mână pe trofeu, are 45 de puncte, în timp ce Rapidul rămâne pe locul 5, penultimul loc din play-off, cu 29 de lungimi, la 3 lungimi însă de locul doi ocupat de Farul.

Desfășurarea întâlnirii:

Final de meci, FCSB face 2-2 cu Rapidul și mai face un pas către titlu!

Min.90: 4 minute de prelungire!

INFO: Meleu generalizat între cele două formații, plecat de la un conflict între Olaru și Braun. Se iau 4 cartonașe galbene, Olaru, Radunovici, Rrahmani și Braun.

Min.86: Lovitură de cap bună încercată de Rrahmani, mingea nu se duce deloc departe.

Min.81: Funsho vede galben pentru proteste, Rapid a cerut penalti la un fault asupra lui Rrahmani..

Min.78: Crețu ia galben pentru o tragere de tricou venită la timp.

INFO: Intră Radaslavescu și Alhassan, ies Tavi Popescu și Lixandru, la FCSB.

Min.75: Lovitură de cap bună de tot a lui Ngezana, prinde Aioani după un corner.

Min.70: Schimbări la Rapid, intră Funsho și Burmaz, ies Hasani și Petrila.

ADVERTISING

Min.63: Prima șansă cu adevărat mare a lui Coman, scoate în corner Aioani cu greu!!

Min.56: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSBBBBBB! 2-2, Băluță, nou-intratul, marchează din 5-6 metri, centrare perfectă pe jos a lui Radunovici, meciul se joacă!!

Min.55: Coman a avut o șansă bună din lovitură liberă, dar șutul său merge mult peste poartă.

Min.50: Emmers intră în locul lui Hromada, care merge pe targă direct în ambulanță, pare o dislocare la nivelul articulației umărului.

INFO: Accidentare la umăr destul de serioasă pentru Hromada. 45 143 de fani anunțați la meci!

Începe partea secundă!

INFO: Miculescu e schimbat cu Băluță, la FCSB.

Pauză, 2-1 pe Arena Națională pentru Rapid, ce meci frumos am avut!!

Min.41: Apără Târnovanu șutul lui Petrila, dar Coman fusese faultat extrem de clar înaintea acestei faze. Culmea, Coman ia galben pentru proteste. Chiricheș va fi înlocuit cu Dawa, accidentare la mână pentru fundașul de națională.

Min.39: Miculescu reia cu capul dintr-un metru peste poartă, uluitor!!

Min.36: Iacob e îngălbenit și el, fault clar în colțul terenului la Crețu.

Min.33: FCSB pare cumva buimăcită de această întoarcere rapidă de scor, nu merg pasele, nu mai strălucesc combinațiile. Și parca și tribuna a amorțit..

Min.29: Hromada ia și el un galben pentru un fault dur la Olaru.

Min.23: GOL Rapid, 3-1, dar nu se validează acest gol, a fost un fault în atac flagrant anterior, dar și un offside cât roata carului la Rrahmani.

Min.19: Oaidă vede galben pentru un fault cinic la Lixandru.

Min.16: GOOOOOOL Rapid!! Incredibil, ce întoarcere de scor, lovitură liberă aproape de flancul drept, bătută bine de Petrila, Rrahmani se înșurubează pe lângă Lixandru, cap perfect, gol, 2-1!!

INFO: Meciul e frumos, deschis, place ochiului, se joacă la ambele porți.

Min.12: GOOOOOOOOOOOL Rapid!! Krasniqi egalează, 1-1, șut tare tot la colțul scurt, greșește Tarnovanu, dar faza a plecat de la o minge pierdută aiurea de Șut.

Min.10: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!! 1-0, Darius Olaru șutează perfect la colțul scurt din plin careu, FCSB începe impetuos, în stil de mare campioană. Faza aceasta îi aparține 50 la suta lui Tavi Popescu.

Min.5: Rapid cere un penalti la un contact în careu, până la urmă se dă corner, nu se întâmplă nimic pe tabelă.

INFO: Iacob îl ținea în joc pe Coman, interesantă judecata acestei faze. Meciul continuă, tabela e intactă.

Min.2: GOOL FCSB, dar se anulează această reușită, Coman a marcat, s-a fluierat offside. Să vedem faza.

Începe partida!

20.27: Intră cele două echipe de la vestiare, e o singură peluză neocupată, undeva pe la inelul 1, e foarte posibil să avem un record de asistență azi, peste 45.000 de fani.

20.25: Avem imagini de pe Arena Națională, atmosfera este una splendidă, stadionul este ca și arhiplin.

Echipe de start:

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Chiricheș, Ngezana, Radunovic - Lixandru, Ad. Șut, Olaru - Oct. Popescu, Miculescu, Fl. Coman.
Rezerve: M. Udrea, A. Vlad - Panțîru, Dawa, Haruț, Pandele, Antwi, M. Toma, Al. Băluță, Alhassan, Radaslavescu, D. Popa.
Antrenor: Elias Charalambous.

Rapid: Aioani - Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza - Hromada, Oaidă, Hasani - Krasniqi, Rrahmani, Petrila.
Rezerve: Drăghia - Onea, I. Cristea, Dr. Grigore, Bădescu, Emmers, El Sawy, Funsho, Cîrjan, Papeau, Burmaz, Cepoi.
Antrenor: Bogdan Lobonț.

Arbitru: Marcel Bîrsan.

Este un meci care o poate face pe FCSB să fie efectiv la un pas de titlu, căci cu o victorie, coroborată și cu maxim un egal făcut de Universitatea Craiova mâine seara la Sepsi OSK, gruparea roș-albastră câștigă campionatul cu 5 etape înainte de final, un record.

Gazdele au o mare ambiție și dorință de revanșă, după acel ultim 0-4, tot pe Arena Națională, în ultima etapă înainte de play-off. Se anunță sold out pe stadion, cu peste 45.000 de fani dornici să vadă un meci spectacol între grupările rivale.

Rapid încă se luptă pentru un loc de cupă europeană, însă vrea cu orice preț să strice sărbătoarea roș-albaștrilor.

Elevii lui Elias Charalambous au cele mai multe meciuri cu gol marcat - 30, dar şi cele mai multe partide fără gol încasat - 16.

Elevii lui Elias Charalambous au cele mai multe meciuri cu gol marcat - 30, dar şi cele mai multe partide fără gol încasat - 16.

REZUMAT | Rapid - FCSB 4-0. Rapid își calcă în picioare rivala și visează la titlu în Superliga

De la revenirea giuleştenilor pe prima scenă din 2021, cele două rivale s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de opt ori, de şase ori s-a impus Rapid, celelalte două jocuri fiind câştigate de FCSB.

FCSB - Oţelul 0-2 a fost singura înfrângere suferită de roş-albaştri în ultimele 10 partide disputate în campionat pe teren propriu, în rest au opt succese şi un egal.

Partida va fi televizată pe DigiSport, PrimaSport și OrangeSport.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!