Mihai Stoica a dezvăluit cât de aproape a fost Dan Petrescu să semneze cu FCSB: „Am stat până dimineața”

Mihai Stoica a dezvăluit cât de aproape a fost Dan Petrescu să semneze cu FCSB: „Am stat până dimineața”

Dan Petrescu a fost marele rival al celor de la FCSB în ultimii ani, el reușind să câștige în perioada 2018 – 2022 o cifră de patru titluri de campion cu CFR Cluj.

Însă puțină lume știe că SuperDan a fost aproape să preia gruparea patronată de Gigi Becali. Iar asta se întâmpla acum foarte mult timp, acum aproape 20 de ani, în 2005, pe când FCSB încă se mai numea Steaua, și tocmai cucerea un titlu de campioană în Liga 1.

Gruparea roș-albastră tocmai se despărțise de Walter Zenga și avea nevoie de un antrenor. Gică Hagi a fost primul nume pe lista, dar acesta l-a refuzat pe Becali, A urmat Dan Petrescu, iar MM Stoica s-a dus împreună cu Becali la Dan Petrescu pentru a negocia o noapte întreagă preluarea postului: „Eu cu Dan Petrescu am avut o discuţie în 2005. Am fost cu Gigi la el acasă şi am stat până dimineaţa să discutăm. Nu înţelegeam de ce ezită şi nu voia să vină. La un moment dat l-am întrebat un singur lucru. «Dacă terminam pe locul 2 şi nu am fi câştigat campionat, atunci veneai la noi?» «Pe jos!» (n.r. a răspuns Dan Petrescu).

ADVERTISING

Plecase Zenga atunci, iar Petrescu a fost opţiunea noastră înainte să vină Protasov. Hagi fusese prima opţiune, dar l-a refuzat pe Gigi şi apoi a fost varianta Petrescu. Ne-am dus la el acasă şi am stat până dimineaţa. Aşa s-a terminat noaptea aia lungă. El atunci s-a gândit că mai sus de locul 1 nu poate termina”, a povestit MM Stoica la televiziunea Orange Sport.

Dan Petrescu se va întoarce din sezonul următor la CFR Cluj și cel mai probabil vom urmări din nou o luptă la cuțite între FCSB și gruparea ardeleană pentru titlu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!