Italia doboară două noi recorduri istorice după calificarea în sferturile EURO 2020

Italia doboară două noi recorduri istorice după calificarea în sferturile EURO 2020

Italia s-a calificat cu mari emoții în sferturile de finală ale EURO 2020, după ce a trecut de Austria în optimi abia în prelungiri, cu scorul de 2-1.

Chiar și așa, italienii au mai scris o nouă filă de istorie în cartea fotbalului european. După această nouă victorie, Squadra ajunge la 31 de meciuri la rând fără înfrângere, fapt fără precedent în istoria fotbalului italian.

Precedentul record era de 30 de meciuri și data de pe vremea antrenorului Vittorio Pozzo, în perioada 1935 - 1939. Ultima dată când Italia pierdea acum în această perioadă se întâmpla cu Portugalia, în Liga Națiunilor, scor 0-1 pe 10 septembrie 2018.

ADVERTISING

EURO 2020: Italia se califică în sferturile de finală după prelungiri

În plus, Italia are și un nou record în ceea ce privește numărul de minute consecutive fără gol primit. În startul prelungirilor cu Austria, echipa în alb-albastru ajunsese la 1144 de minute consecutive fără gol primit, iar precedentul record data din 1974, de 1143. Italia a ajuns până la final la 1169 de minute fără gol primit, până la reușita lui Sașa Kalajdzici din minutul 114.

Ultimul gol primit fusese cu Olanda în Liga Națiunilor în 14 octombrie 2020, scor 1-1.

ADVERTISING

În sferturi, Italia va avea un meci foarte tare cu învingătoarea dintre Belgia și Portugalia, meci LIVE duminică pe SpotMedia.ro de la ora 22.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

EURO 2020: Danemarca învinge Țara Galilor la scor și se califică în sferturile de finală

Primele impresii ale noului antrenor de la Parma despre Man și Mihăilă

Incredibila poveste a unui desen de Matisse care a stat ani de zile pe un dulap și a fost vândut la licitație pentru 220.000 de euro

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

ADVERTISING

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!