FC Barcelona a pregătit 300 de milioane de euro pentru tranzacția anului în lumea fotbalului

FC Barcelona a pregătit 300 de milioane de euro pentru tranzacția anului în lumea fotbalului

FC Barcelona şi-a intensificat eforturile pentru transferul starului norvegian Erling Haaland, care urmează să se despartă la finalul acestui sezon de formaţia germană Borussia Dortmund, scrie presa sportivă spaniolă.

Potrivit cotidianului El Mundo Deportivo, antrenorul Barcei, Xavi Hernandez, s-a deplasat special în Germania, marţea trecută, pentru a discuta personal cu Haaland, aflat în prezent în recuperare după o accidentare, căruia i-a explicat detaliile proiectului său.

Oficialii Barcelonei încearcă să îl atragă pe Haaland pe Camp Nou cu un contract pe cinci ani, în valoare totală de 195 de milioane de euro brut, adaugă sursa citată.

ADVERTISING

Astfel, atacantul norvegian ar urma să încaseze 20 de milioane de euro în primul său sezon la FC Barcelona, 30 de milioane în sezonul următor, 40 în cel de-al treilea sezon, iar apoi 50, respectiv 55 de milioane în ultimele două sezoane.

La salariul de 195 de milioane de euro al jucătorului se adaugă suma de transfer, estimată la 100 de milioane de euro, plus comisioane de 40 de milioane de euro pentru impresari, astfel că valoarea totală a tranzacţiei ar urma să se ridice la aproximativ 300 de milioane euro.

ADVERTISING

Rămâne de văzut dacă FC Barcelona va putea face faţă concurenţei altor două cluburi de top, Manchester City şi Real Madrid, interesate la rândul lor de Erling Haaland.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇