Aur și argint pentru România în proba de sărituri de la mare înălțime de la Europenele de natație de la Roma

Aur și argint pentru România în proba de sărituri de la mare înălțime de la Europenele de natație de la Roma

Constantin Popovici a cucerit medalia de aur în proba de sărituri de la înălțime de la Campionatul European de Natație de la Roma, tot acolo unde și David Popovici recent a făcut senzație cu medaliile sale.

Pe lângă Popovici, un alt român, e vorba de Cătălin-Petru Preda (31 de ani), a obținut argintul.

Este o nouă mare performanță pentru sportul românesc, după ce tot sâmbătă, Cătălin Chirilă obținea aurul la Europenele de la Munchen la kaiac canoe, în proba de canoe simplu 1000 de metri.

Canotorul Cătălin Chirilă a cucerit medalia de aur și la Campionatele Europene în proba de 1000 de metri

ADVERTISING

La această probă de la Roma, una introdusă în premieră la un Campionat European, de sărituri de la mare înălțime, sportivi din 10 țări au concurat de pe platforme situate la 27 de metri deasupra bazinului, execuțiile fiind notate de un juriu cu 5 experți.

Constantin Popovici face istorie în Red Bull Cliff Diving

Sâmbătă au avut loc ultimele runde, 3 și 4, Preda fiind lider înainte de acestea la general. Totuși, Popovici a avut o ultima rundă și săritură excepțională și cu punctajul de 455,7 a cucerit aurul, peste colegul său de delegație, Preda, cu 436,2. Locul 3 și bronzul a fost cucerit de italianul Alessandro De Rose, cu 416,45 puncte.

ADVERTISING

Sâmbătă, mai exact, după runda a treia, Preda se afla pe primul loc, cu 324 puncte, urmat de Gary Hunt, 310,55 puncte, şi de Popovici, 308,70 puncte.

Sportivii români sunt pregătiţi de antrenorul Florin Avasiloae.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇