Problemele pe care le-ar putea întâmpina David Popovici la următoarea competiție. Ce va fi inedit la Lima

Problemele pe care le-ar putea întâmpina David Popovici la următoarea competiție. Ce va fi inedit la Lima

David Popovici se pregătește acum de viitoarea sa competiție, după succesul răsunător repurtat la Europenele de seniori de la Roma, unde a doborât recordul mondial la 100 de metri liber.

Urmează pentru tânărul înotător de 17 ani concursul de la Lima, din Peru, Campionatele Mondiale de juniori. O competiție care va începe din 30 august și la care din nou ne așteptăm de la medalii de la David Popovici, desigur.

Concursul din Peru va fi ultimul din calitatea de junior pentru Popovici, care din 15 septembrie va împlini 18 ani. Marele campion mondial în două probe, 100 și 200 de metri liber este conștient că nu mai are nimic de demonstrat, însă are ambiții mari în America de Sud, acolo unde se va confrunta și cu o diferență semnificativă de fus orar: "Vom merge într-un fus orar total diferit, cu 8 ore în urmă. Ce măsuri voi lua? Voi încerca să mă adaptez cât mai repede, să mă odihnesc, să dorm cât mai mult. Am câteva zile de adaptare și asta vom și face. Ne vom adapta, nu știm ce ne așteaptă acolo. E prima oară când călătorim în America de Sud și va fi foarte diferit. Dar ne vom distra, va fi mai puțin stresant decât la cele de seniori fiind ultimul meu concurs de juniori.

(WJR) David Popovici 🇷🇴 1:42.97 // 200m Freestyle Final // European Champs 2022

Când am fost la Jocurile Olimpice, m-a afectat puțin fusul orar. Am avut nevoie de mai multe zile de adaptare și acum e posibil să fie și mai greu. Nu știu cum mă vor afecta. În cel mai rău caz voi fi mai obosit, dar nu există o problemă căruia să nu-i găsim soluție", a declarat Popovici într-un interviu difuzat pe TVR 1.

ADVERTISING

Popovici e singurul înotător care a deținut vreodată și titlurile europene și cele mondiale la 100 și 200 de metri liber, în același timp.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇