David Popovici se califică în finala de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp la Europenele de la Roma

David Popovici se califică în finala de la 200 de metri liber cu cel mai bun timp la Europenele de la Roma

David Popovici s-a calificat în finala de 200 de metri liber cu cel mai bun timp din semifinale în cadrul Campionatelor Europene de seniori de la Roma.

Tânărul înotător român de doar 17 ani a câștigat prima serie semifinală de la 200 de metri liber cu un timp foarte bun, de 1.44.91. Românul a dominat într-o manieră categorică această cursă disputată în sesiunea de seară la Roma.

A fost primul și la 50, și la 100, dar și la 150 de metri, câștigând cursa și urmând să lupte luni seara pentru o medalie de aur european.

ADVERTISING

Ce spune antrenorul lui David Popovici despre adevăratul potențial al recordmenului mondial de doar 17 ani

Campion mondial deja la 200 de metri liber, Popovici va concura în marea finală luni de la ora 19.06.

Interesant este că David a avut de această dată cel mai bun timp, nu așa cum s-a întâmplat duminică dimineață în serii, când a fost întrecut de maghiarul Kristof Milak, care s-a clasat pe patru în a doua semifinală și nu a prins finala de 8!

În luna iunie 2022, Popovici câștiga Mondialele de la Budapesta cu un timp de 1:43.21, la această probă. În clasamentul pe timpi, Popovici a fost urmat de elvețianul Djakovici cu 1.45.32 și de italianul Marco de Tullio, cu 1.45.70, de altfel singurii sportivi care au încheiat sub 1.46.00.

Reamintim faptul că David Popovici a luat sâmbătă medalia de aur la 100 de metri liber, proba regină a înotului, cu un record mondial uluitor de 46.86 de secunde.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma se desfășoară în perioada 11-21 august.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇