Legendarul Phelps, elogii la adresa lui David Popovici, după recordul mondial de la 100 de metri liber

Legendarul Phelps, elogii la adresa lui David Popovici, după recordul mondial de la 100 de metri liber

David Popovici este lăudat de toată lumea în aceste zile în care se desfășoară Campionatul European de natație seniori, acolo unde românul de 17 ani a doborât marele record mondial la 100 de metri liber.

Sportivul din București l-a impresionat însă și pe marele Michael Phelps, cel mai medaliat atlet al tuturor timpurilor la Jocurile Olimpice, legenda înotului american.

Americanul se poate lăuda cu 66 de medalii de aur în toată cariera și după finală a postat o fotografie pe o rețea de socializare cu timpii făcuți de Popovici pe fiecare 50 de metri și cel cu care a câștigat medalia de aur, postând și un mesaj pentru acesta: "Asta e rapid!!! Felicitări, David Popovici", a notat Michael Phelps pe contul său de Instagram.

Cu 46.86 de secunde, Popovici a doborât recordul mondial deținut din 2009 de brazilianul Cesar Cielo Filho, pentru doar 5 miimi de secundă.

ADVERTISING

"La o vârstă extrem de fragedă, David Popovici a confirmat toate așteptările și a zdrobit concurența în finala la 100 m liber. Românul l-a șters pe brazilianul Cesar Cielo din dreptul recordului mondial. Sud-americanul a devenit, tot la Roma, primul om care a coborât sub 47 de secunde (46,91), purtând un costum din poliuretan", a fost analiza făcută și de către francezii de la cotidianul L'Equipe.

David va mai concura la Europeanul din capitala Italiei în probele de 200 de metri liber, 400 de metri liber și ștafetă 4x100 de metri liber.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇