Presa internațională, la picioarele lui David Popovici, după o cursă de poveste: „Este cu totul de pe altă planetă”

Presa internațională, la picioarele lui David Popovici, după o cursă de poveste: „Este cu totul de pe altă planetă”

David Popovici a scris din nou istorie în natația mondială și sâmbătă seara a doborât recordul mondial în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma.

Cu un timp de 46.86, Popovici a doborât un record mondial ce data de acum 13 ani, intrând imediat în atenția marilor cotidiene de sport ale lumii.

Primul a fost chiar cel de casă din Italia, Gazzetta dello Sport, care i-a dedicat o amplă analiză după această cursă de răsunet: „Cine e David Popovici, noul rege al probei de 100 de metri”, iar în interiorul știrii e prezentată povestea de viață a marelui nostru campion.

ADVERTISING

AUR și RECORD MONDIAL pentru David Popovici la Campionatul European de natație

”Cel mai important moment al zilei este dat de David Popovici, românul de 17 ani care bate recordul mondial la 100 liber, deținut de brazilianul Cesar Cielo de la îndepărtata Cupă Mondială din 2009, cu 46 ”91 în același bazin: noul fenomen al înotului mondial înoată cu 5 miimi mai puțin, 46 ”86 și câștigă aurul în mijlocul jubilării mulțimii care a putut să participe la un adevărat eveniment. În aceeași cursă, bronz pentru Miressi-ul nostru”, notau italienii.

Francezii de la L'Équipe au fost impresionați și ei de performanța românului: „David Popovici a bătut recordul lui Cesar Cielo”, în timp ce spaniolii de la Marca titrau: „Românul Popovici a bătut recordul mondial la 100 de metri și fără costumele magice”.

ADVERTISING

În fine, alți italieni, cei de la Oa Sport, au fost mai mult decât entuziasmați: „David Popovici nu e om, e de pe altă planetă! A bătut recordul mondial la 100 de metri după 13 ani”.

David va mai concura la Europeanul din capitala Italiei în probele de 200 de metri liber, 400 de metri liber și ștafetă 4x100 de metri liber.

Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma se desfășoară în perioada 11-21 august.

D.A.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇