AUR și RECORD MONDIAL pentru David Popovici la Campionatul European de natație

AUR și RECORD MONDIAL pentru David Popovici la Campionatul European de natație

David Popovici a cucerit medalia de aur, sâmbătă seara, în proba de 100 de metri liber din cadrul Campionatului European de natație pentru seniori de la Roma.

Totodată, sportivul nostru a stabilit și un nou record mondial.

Calificat în ultimul act al într-un mod fantastic, cu un nou record european, elevul lui Adrian Rădulescu și-a surclasat adversarii și sâmbătă, demonstrând încă odată, dacă mai era cazul, că nu are rival în acest moment în proba regină a înotului.

Sportivul român în vârstă de doar 17 ani a pornit de pe culoarul patru și a încheiat cele două lungimi de bazin cu timpul de 46.86 secunde, ceea ce reprezintă un NOU RECORD MONDIAL!

ADVERTISING

Precedentul record mondial data din 30 iulie 2009 și îi aparținea brazilianului Cesar Cielo (46.91 secunde).

Medalia de argint i-a revenit ungurului Milak Kristof, cu timpul de 47.47 secunde, în timp ce bronzul a mers la italianul Alessandro Miressi, care a încheiat cursa cu timpul de 47.63 secunde.

Cu acest nou triumf, David a ajuns să dețină titlurile de campion mondial, european și juniori în proba de 100 de metri liber!

David va mai concura la Europeanul din capitala Italiei în probele de 200 de metri liber, 400 de metri liber și ștafetă 4x100 de metri liber.

ADVERTISING

Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma se desfășoară în perioada 11-21 august.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇