Obiectivul măreț pe care David Popovici l-a fixat după doborârea recordului mondial la 100 de metri liber

Obiectivul măreț pe care David Popovici l-a fixat după doborârea recordului mondial la 100 de metri liber

David Popovici este numele aflat acum pe buzele tuturor, după ce a reușit un record mondial excepțional sâmbătă seara la Europenele de seniori de la Roma, în proba regină de 100 de metri liber.

Tânărul nostru de 17 ani face performanță după performanță, având în vedere că în acest an a bifat și două medalii de aur la Mondiale, la 100 și 200 de metri liber, dar și multiple medalii de aur la Europenele de juniori de acasă, de la Otopeni.

Popovici a bătut recordul mondial precedent cu 5 miimi, ajungând la 46.86. Iar într-un interviu pentru BBC, el anunță care este următorul mare obiectiv al său: "Am vrut să merg cât de tare pot şi asta am făcut. O fantezie acum ar putea fi să ajung sub 46 de secunde. Adam Peaty este un pionier în termeni de obiective fixate şi atinse. Multe au părut SF, dar nu şi pentru el", a spus Popovici pentru agenția de presă britanică BBC.

ADVERTISING

Adam Peaty este înotătorul, singurul din istorie, care a coborât sub 57 de secunde la 100 de metri bras (56,88 la Mondialele din 2019).

În proba lui Popovici, singurii oameni de pe planetă care au coborât sub 47 de secunde sunt: Caeleb Dressel — 46,96 secunde, Alain Bernard — 46,94 secunde şi Cesar Cielo — 46,91 secunde.

"Am avut emoţii, bineînţeles, dar am ştiut că băieţii sunt mai speriaţi de mine decât sunt eu de ei", a mai punctat Popovici, care, întrebat despre ecourile performanţelor sale în România, a ținut să nuanțeze: "Înotul nu e foarte popular la noi în ţară, dar cred că de acum va deveni mult mai interesant de privit pentru români", a mai declarat înotătorul român pentru presa engleză.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇