Prima reacție a lui David Popovici, după ce a stabilit recordul mondial la 100 de metri liber

Prima reacție a lui David Popovici, după ce a stabilit recordul mondial la 100 de metri liber

Înotătorul român David Popovici, 17 ani, a intrat sâmbătă în cartea de istorie a natației mondiale, după ce a spulberat recordul mondial al probei regine a înotului, 100 de metri liber, în cadrul Campionatului European de natație pentru seniori de la Roma.

Românul a cucerit medalia de aur cu un timp fabulos, de 46.86 secunde. Precedentul record mondial data din 30 iulie 2009 și îi aparținea brazilianului Cesar Cielo Filho (46.91 secunde). Au trecut așadar 4760 de zile de la acel moment, iar la conferința de presă de după cursă, David a vorbit despre această cifră: „Da? Un număr ok. Și au am așteptat foarte mult această performanță. Nu ne-am grăbit nicăieri, dar ne bucurăm că am reușit să o facem înainte de termen. Nu că am fi avut unul. Termenul era să nu ne grăbim, să o luăm pas cu pas. Văd că s-a putut un pic mai repede. Da, întotdeauna cred că se poate înota mai repede. Mai am mult de perfecționat. Nu mă deranjează, aștept”, a spus David Popovici, conform cotidianului Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

Întrebat de jurnaliștii italieni care au fost primele sale gânduri în primele secunde de după cursă, românul a declarat: „La final m-am asigurat că văd bine tabela. Nu am fost extraordinar de surprins. Știam că sunt suficient de rapid. Dar m-am bucurat foarte tare. A fost euforia făcându-și efectul. Cred că am făcut mai mult ca o gorilă la final, a fost un instinct animalic. Cine știe ce mi-a venit...”.

David Popovici este cel mai rapid înotător de pe planetă

Medalia de argint i-a revenit ungurului Milak Kristof, cu timpul de 47.47 secunde, în timp ce bronzul a mers la italianul Alessandro Miressi, care a încheiat cursa cu timpul de 47.63 secunde.

ADVERTISING

AUR și RECORD MONDIAL pentru David Popovici la Campionatul European de natație

După finala de 100 de metri, pentru Popovici urmează duminică seriile la 200 de metri liber, apoi cursele de 400 de metri și ștafeta de 4x100, cu echipa României.

Campionatul European de natație pentru seniori de la Roma se desfășoară în perioada 11-21 august.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇