Planurile mărețe ale lui David Popovici după Europenele de la Roma: "Recordul meu nu va rezista mult"

Planurile mărețe ale lui David Popovici după Europenele de la Roma: "Recordul meu nu va rezista mult"

David Popovici are planuri mari după Campionatele Europene de la Roma, acolo unde a stabilit un nou record mondial pentru proba regină a natației mondiale, cea de 100 de metri liber.

Toate marile legende ale natației l-au felicitat pe român, inclusiv Michael Phelps, cel mai mare înotător al tuturor timpurilor, cel mai medaliat sportiv olimpic all-time.

Popovici a revenit în țară după Europenele de la Roma, acolo unde a bătut recordul mondial al lui Cesar Cielo Filho, cu 46.86 pe suta de metri în stilul liber. Puștiul de 17 de ani a declarat că dintre toate mesajele cel mai mult l-a impresionat cel al lui Phelps. În plus, a anunțat și care este următorul său obiectiv: "A fost foarte frumos la Roma, m-am bucurat să mă întorc, am înotat în fața a 7.000 de spectatori. A fost tot ce aveam nevoie pentru a duce sportivul, în cazul ăsta pe mine, la un nivel foarte înalt. Nu prea aveam niciun obiectiv pentru Campionatul European de seniori de la Roma, dar mi-am propus să mă distrez și să înot foarte repede.

ADVERTISING

Cel mai frumos mesaj de felicitare pe care l-am primit a fost de la Michael Phelps, care a pus la el pe Instagram Story că sunt rapid și cred că de mic îmi doream să mă cunoască cineva atât de important. Am reușit și cel mai impresionant rezultat, să devin cel mai rapid înotător din istorie. A însemnat foarte mult, îmi doresc de când mă știu să devin cel mai rapid din istorie la ceva. Sper să vină cineva să-l bată și să concurez cu el. Recordul ăsta nu va rezista foarte mult, voi veni eu din urmă și-l voi bate, voi veni din urma mea", a declarat Popovici în cadrul unui interviu organizat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, interviu difuzat pe TVR 1.

Pentru David Popovici urmează din 30 august Campionatele Mondiale de juniori la natație, programate în Peru, la Lima.

ADVERTISING

David Popovici va fi recompensat de Ministerul Tineretului și Sportului pentru performanțele de la Campionatele Europene. Sportivul va încasa din partea MTS câte 37.000 de lei pentru fiecare din cele două medalii, ceea ce duce la un total de 74.000 de lei, adică puțin peste 15.000 de euro.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇