Zeci de români s-au dus cu daruri la poarta regelui Charles, la Valea Zalandului. Cum i-a întâmpinat monarhul

Zeci de români s-au dus cu daruri la poarta regelui Charles, la Valea Zalandului. Cum i-a întâmpinat monarhul

Zeci de români din mai multe zone ale țării s-au dus, duminică, la Valea Zălanului pentru a-i duce daruri regelui Charles al III-lea și pentru a petrece câteva minute în compania monarhului britanic.

Valea Zălanului e un cătun cu circa 150 de locuitori din Covasna, în care regele Charles al III-lea și-a cumpărat o casă în urmă cu mai mulți ani.

Iar de vineri seara, când monarhul britanic s-a retras la proprietatea sa, mai mulţi români din întreaga țară au venit la Valea Zălanului, transmite ProTV.ro.

ADVERTISING

Câțiva locuitori din Miclășoara – un sat din apropiere – i-au adus o plăcintă uriașă, care se pregătește doar la sărbători. 5 femei au lucrat 3 ore ca să o pregătească.

Un bărbat din Brașov i-a adus regelui o șapcă „de România”. Și a declarat că – dacă nu-l întâlnește pe rege la Valea Zalandului – e hotărât să meargă și la Viscri.

Spre seară, regele a venit, însă, să se întâlnească cu vizitatorii. S-a arătat încântat de fiecare dar primit, a stat de vorbă cu românii veniți să-l vadă și a făcut poze cu câțiva dintre ei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Luni, pe 5 iunie, Charles al III-lea va rămâne tot pe Valea Zalandului. Ar putea picta în curtea casei sale. Sau ar putea explora din nou împrejurimile, alături de John Akeroyd, un renumit botanist britanic.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇