Spitalul Fundeni şi peste 100 de blocuri rămân fără apă caldă toată săptămâna

Spitalul Fundeni şi peste 100 de blocuri rămân fără apă caldă toată săptămâna

Institutul Clinic Fundeni – care este unul dintre cele mai mari spitale din țară – rămâne fără apă caldă cel puțin până la finele acestei săptămâni.

Anunțul a fost făcut de Termoenergetica SA, care a sistat deja apa caldă la spitalul din Sectorul 2, dar și la alte 115 blocuri din zona Fundeni – Colentina.

tabel-termoenergetica-SA

Motivul sistării: se înlocuiește o conductă groasă din circuitul primar de termoficare, cu diametrul de 600 de mm.

Potrivit estimării companiei de termoficare, alimentarea cu apă caldă ar urma să se reia în cursul nopții de vineri, 27 mai, cu începere de la 23.30.

ADVERTISING

Nu e prima oară când un mare spital din Capitală are astfel de probleme.

Termoenergetica întrerupe furnizarea chiar și în timpul iernii – când e nevoie nu doar de apă caldă, ci și de căldură – din cauza avariilor.

Conductele vechi de termoficare din zonă se sparg, iar peticirea sau înlocuirea lor durează uneori zile la rând.

În timpul mandatului Gabrielei Firea – când scandalurile privind întreruperea căldurii și a apei calde la spitale s-au ținut lanț – PMB și Termoenergetica au susținut că, de fapt, în baza Normativului NP-015-1997, spitalele au obligația legală să dețină o sursă alternativă de livrare de energie termică (și, pe cale de consecință, și de apă caldă).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, însă, în mandatul lui Nicușor Dan, PMB a transmis, la solicitarea Spotmedia.ro, că obligația se referă doar la spitalele nou construite. Pe acestea le obligă legea să aibă centrale termice, nu și pe cele care funcționează deja.

Potrivit răspunsului formulat de PMB la solicitarea Spotmedia.ro, instituția administrează 19 spitale. Și cele mai multe dintre ele au centrale termice cu gaz. Excepție fac: spitalul Clinic Colentina, spitalul Clinic „Nicolae Malaxa", spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș", Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇