Poluare masivă pe Dunăre

Poluare masivă pe Dunăre

35 de tone de produse petroliere s-au scurs de la o navă sub pavilion bulgăresc pe cursul principal al Dunării, lângă Cělarevo (Serbia), la kilometrul 1.287. Apele Române au anunțat în cursul dimineții că unda de poluare va intra în România, dar la scurt timp au revenit, precizând că sârbii au rezolvat la ei situația.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Apele Române au primit informațiile cu privire la incidentul de pe Dunăre în după-amiaza zilei de marți 20 iunie, prin intermediul secretarului pentru ape de frontieră în cadrul Acordului bilateral România-Serbia.

ADVERTISING

Datele arătau că lungimea undei de poluare va fi pe o distanță de circa 70-100 km în condițiile de non-intervenție și va intra în România în 24-30 de ore.

pregatiri-Dunare-baraj-2

Autoritățile sârbe au mobilizat și armata și a fost identificată o locație adecvată unde s-a montat un baraj plutitor de protecție, în cele din urmă, pata de petrol fiind izolată.

Însă din dispoziția directorului general al ANR, Sorin Lucaci, echipele Administrației Bazinale de Apă (ABA) Banat au început încă de aseară pregătirile, fiind gata să intervină cu material tip spill sorb care urma să fie răspândit din bărci cu motor.

pregatiri-Dunare-baraj

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇