Nicușor Dan spune că primul tronson din Prelungirea Ghencea va fi gata în 2021. Pasajul Doamna Ghica ar putea fi preluat de Primăria Sectorului 2. Noutăți despre metroul de suprafață

Nicușor Dan spune că primul tronson din Prelungirea Ghencea va fi gata în 2021. Pasajul Doamna Ghica ar putea fi preluat de Primăria Sectorului 2. Noutăți despre metroul de suprafață

Primarul Nicușor Dan a prezentat, luni dimineață, o schiță a bugetului Capitalei, punctând investițiile în infrastructura.

Astfel, edilul a declarat că lucrările de pe Prelungirea Ghencea dintre străzile Brașov și Râul Doamnei vor fi finalizate în acest an.

El a precizat că a vorbit cu primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, care i-a spus că ar vrea să preia această investiție, dar că nu îi permite bugetul.

"Pe tronsonul dintre străzile Brașov și Râul Doamnei ne propunem să terminăm în acest an, adică să păstrăm locul pentru linia de tramvai, dar să nu punem infrastructura de tramvai și să se poată circula pe patru benzi", a spus Nicușor Dan.

ADVERTISING

Edilul a adăugat că pentru celălalt tronson, adică până la Centură, e nevoie și de exproprieri de 60-70 de milioane de lei, plus alți 120 de milioane de lei pentru lucrări.

Pasajul Doamna Ghica, preluat de Primăria Sectorului 2

Primarul general a mai spus că pasajul de la Doamna Ghica ar putea fi preluat de Primăria Sectorului 2.

"Am avut o discuție cu primarul Sectorului 2, care și-a arătat disponibilitatea de a-l prelua. Urmează să finalizăm această discuție, de aceea, în proiectul de buget nu figurează bani din partea Primăriei Capitalei pentru Doamna Ghica, mai puțin datoriile pe care deja le avem și pe care vrem să le plătim", a spus Nicușor Dan.

ADVERTISING

Metroul de suprafață, proiectul cel mai important pe care l-am propus pentru PNRR

Un alt aspect foarte important despre care a vorbit edilul este metroul de suprafață.

“Metroul de suprafață este probabil proiectul cel mai important pe care l-am propus pentru PNRR. Ministerul Fondurilor este în discuție cu Comisia Europeană și răspunsul final pe alocarea financiară o să vină pe 30 aprilie", a spus el.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇