Ciclonul în România: Marți se deschid aproape toate școlile și ziua de azi se recuperează. Unde și câte drumuri blocate și case fără curent mai sunt

Ciclonul în România: Marți se deschid aproape toate școlile și ziua de azi se recuperează. Unde și câte drumuri blocate și case fără curent mai sunt

În mare parte din ţară viscolul s-a dus, dar urmările urgiei încă se simt.

Doar două tronsoane de drumuri naționale mai rămân închise din cauza condițiilor meteo, iar pe calea ferată sunt restricţii. Traficul pe podul de la Brăila a fost redeschis.

Echipele de intervenţie au reconectat la reţea circa 75% dintre clienţii a căror alimentare cu energie electrică a fost perturbată de condiţiile meteorologice severe.

Potrivit unui comunicat al companiei, la ora 20:00, echipele lucrau pentru remedierea unor defecte în reţele care deservesc circa 76.000 clienţi din 142 de localităţi, din care 60 în judeţul Constanţa, 40 în Tulcea, 29 în Călăraşi şi 13 în Ialomiţa.

ADVERTISING

O veste bună vine de la Ministerul Educaţiei. Începând de marți, se reiau cursurile în județele Brăila, Călărași, Galați și Tulcea, unde toate școlile și grădinițele au fost închise astăzi, iar cursurile pierdute se vor recupera. În județul Constanța însă 29 de unităţi de învăţământ vor avea cursurile suspendate şi marţi. Acestea sunt din mediul rural, din localităţi afectate de viscolul puternic.

În ultimele 24 de ore, vremea rea a produs efecte în 177 de localități din 22 județe, dar și în București. Pompierii au intervenit pentru deblocarea a 666 de maşini înzăpezite, degajarea a 543 copaci și 3 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată cele mai importante evenimente provocate de urgia meteo din România:

  • Traficul pe podul de la Brăila a fost redeschis. Doar două tronsoane de drumuri naţionale mai sunt închise la ora 21.00:
  • judeţul Tulcea:

1. DN 22A Nalbant - Ciucurova

2. DN 22D Horia – Ciucurova

  • Este restricţionată circulaţia vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone pe DN 3 Cobadin - Ostrov, în judeţul Constanţa.
  • 29 de unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa vor avea cursurile suspendate şi marţi, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, care au precizat că acestea sunt din mediul rural, din localităţi afectate de viscolul puternic.
  • Marţi se deschid aproape toate şcolile - Începând de marți, 28 noiembrie, se reiau cursurile în județele Brăila, Călărași, Galați și Tulcea, unde toate școlile și grădinițele au fost închise astăzi, 27 noiembrie. „Din informațiile primite în cadrul videoconferinței, nu se menține măsura suspendării activității didactice la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județele menționate”, transmite Ministerul Educației.  Elevii vor recupera cursurile pierdute în această zi, iar inspectoratele școlare vor anunța cum vor fi organizate aceste recuperări.
  • Rămâne închis şi Portul Midia.
  • Localităţi fără curent la ora 10: Se înregistrează avarii în 272 de localităţi din nouă judeţe (Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Teleorman, Tulcea şi Vrancea), însumând un număr de aproximativ 149.824 consumatori finali nealimentaţi, a precizat IGSU.
  • Restricții pe calea ferată - Se menține restricţia de viteză (70km/h) pe calea ferată Galați - Făurei - Țăndărei. Traficul feroviar pe raza Sucursalelor Regionale CF Constanța și Galați este deschis pe toate secțiile de circulație, nu sunt linii închise și nici trenuri blocate, luni dimineața, dar trenurile pe magistrala Bucureşti - Constanţa şi retur circulă în continuare tractate doar cu locomotive Diesel.
  • Bilanţul urgiei - În ultimele 24 de ore, vremea rea a produs efecte în 177 de localități din 22 județe și în București. Pompierii au intervenit pentru deblocarea a 666 autovehicule înzăpezite, degajarea a 543 copaci și 3 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil. În urma acestor evenimente, 12 imobile și 58 de autovehicule au fost avariate.
  • Camioanele tot nu intră în Bulgaria - Intrarea camioanelor în Bulgaria este oprită de aseară prin toate punctele de frontieră: pe raza judeţului Giurgiu, prin PTF Giurgiu, pe raza judeţului Călăraşi prin PTF Călăraşi, prin PTF Turnu Măgurele şi PTF Zimnicea, din judeţul Teleorman, PTF Calafat şi PTF Bechet din judeţul Dolj.
  • Oameni blocaţi în Tulcea , toate drumurile judeţene sunt închise - 11 persoane sunt blocate în zăpadă, în 7 maşini, pe drumuri din judeţul Tulcea, anunţă ISU, care a precizat că 88 de oameni au fost salvaţi de către angajaţii MAI şi ai autorităţilor locale.
ADVERTISING

Toate drumurile judeţene din Tulcea vor rămâne închise traficului auto până când mijloacele de deszăpezire vor reuşi să le facă practicabile, iar 53 de localităţi nu au energie electrică. Decizia privind închiderea drumurilor judeţene a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ea urmând să fie suspendată atunci când utilajele de deszăpezire vor reuşi să le deblocheze.

Iată cum duminică un cod roșu de viscol a lăsat localități întregi fără curent și apă, a închis autostrăzi și multe DN-uri şi a blocat calea ferată (Video)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇