Cursurile sunt suspendate luni în cinci județe

Cursurile sunt suspendate luni în cinci județe

Cursurile sunt suspendate luni în judeţele Constanța, Brăila, Galați, Călărași și Tulcea, din cauza ninsorii si viscolului puternic.

Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile care au generat închiderea unor drumuri şi întreruperea alimentării cu energie electrică în localităţi din mai multe judeţe, prin hotărârea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă/la solicitarea Inspectoratelor Şcolare Judeţene, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, luni, 27 noiembrie, se suspendă activitatea didactică cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea, a anunțat Ministerul Educației, duminică.

ADVERTISING

Brăila: Conform ISU Brăila, prin hotărâre de CJSU, luni sunt anulate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Judeţul Brăila se află sub cod roşu de ninsori şi viscol până duminică seară, toate drumurile naţionale fiind închise pe durata avertizării.

Galați: La Galați, anunțul a fost făcut de prefectură. „Având în vedere faptul că județul Galați se află sub avertizare de cod Roșu până la ora 16:00, prefectul județului Galați, domnul Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul ședinței CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unitățile de învățământ din județul Galați”, a anunțat prefectura Galați.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Călărași: Şi în Călăraşi au fost suspendat cursurile luni. ”Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a transmis Prefectura Călăraşi.

Tulcea: Și școlile din Tulcea vor fi închise luni, din cauza viscolului şi ninsorilor puternice care au lovit judeţul, au decis reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Tulcea. Măsura va rămâne valabilă „până la încetarea manifestării tipurilor de risc asociate fenomenelor meteo”.

ADVERTISING

Iarna a venit în forță în mare parte din țară, cu episoade violente în unele județe. Meteorologii au emis cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, care a fost valabil până la ora 16:00.

Au fost închise Autostrada București-Constanța, dar și numeroase drumuri naționale, zeci de localități au rămas fără curent sau apă potabilă. De asemenea, zeci de trenuri au întârzieri de până la 4 ore, iar multe trenuri au rămas în gări.

Au avut loc accidente, un autocar s-a răsturnat, sute de mașini au rămas blocate în zăpadă.

În zona de litoral vântul a bătut cu până la 100 km/oră și toate porturile de la Marea Neagră au fost închise. La munte, au fost închise numeroase trasee montane, vântul a ajuns la 140-160 km/oră, iar riscul de avalanșă a fost ridicat la 3 din 5.

La comandamentul de iarnă convocat astăzi, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a făcut apel la populație să nu plece la drum în localitățile și regiunile afectate de zăpadă și viscol.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇