Un cod roșu de viscol a lăsat localități întregi fără curent și apă, a închis autostrăzi și multe DN, a blocat calea ferată (Video)

Un cod roșu de viscol a lăsat localități întregi fără curent și apă, a închis autostrăzi și multe DN, a blocat calea ferată (Video)

Iarna a venit în forță în mare parte din țară, cu episoade violente în unele județe. Meteorologii au emis cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, care a fost valabil până la ora 16:00.

Au fost închise Autostrada București-Constanța, dar și numeroase drumuri naționale, zeci de localități au rămas fără curent sau apă potabilă. De asemenea, zeci de trenuri au întârzieri de câteva ore, iar multe trenuri au rămas în gări.

Au avut loc accidente, un autocar s-a răsturnat, sute de mașini au rămas blocate în zăpadă.

În zona de litoral vântul a bătut cu până la 100 km/oră și toate porturile de la Marea Neagră au fost închise. La munte, au fost închise numeroase trasee montane, vântul a ajuns la 140-160 km/oră, iar riscul de avalanșă a fost ridicat la 3 din 5.

La comandamentul de iarnă convocat astăzi, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a făcut apel la populație să nu plece la drum în localitățile și regiunile afectate de zăpadă și viscol.

Administrațiile locale au anunțat că luni, cursurile vor fi suspendate în Constanța, Brăila, Galați, Călărași și Tulcea.

Iată cele mai importante evenimente de duminică, în format LIVE TEXT:

  • Camioanele nu pot intra în Bulgaria - Niciun autocamion nu poate intra în Bulgaria prin punctele de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu - respectiv din judeţele Giurgiu, Călăraşi, Teleorman şi Dolj - din cauza vremii nefavorabile şi a situaţiei drumurilor din ţara vecină, a transmis, duminică seara, ITPF Giurgiu.
  • Constanța - Pompierii intervin, duminică seară, pentru salvarea a 79 de persoane aflate în 32 de autoturisme, două microbuze, o autocisternă şi trei camioane rămase înzăpezite pe şosele din judeţul Constanţa, a anunţat ISU Dobrogea. Pe parcursul zilei au fost scoase din nămeţi un autocar, patru microbuze şi 46 de autoturisme, cu un total de aproape 200 de persoane. 46 de localităţi sunt în continuare fără electricitate şi 44, fără alimentare cu apă.
  • Drumuri închise la ora 20:00 - La ora 20:00 sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile 22 de tronsoane de drumuri naţionale. Pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, 29 trenuri au fost anulate. Circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir pe M 700, între Galaţi şi Buzău. Pe Autostrada A2, circulaţia rutieră rămâne închisă între kilometrii 105 - 144, pe ambele sensuri de mers. Toate porturile de la malul Mării Negre sunt închise. Pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, 29 trenuri au fost anulate. Circulaţia feroviară se desfăşoară pe un singur fir pe M 700, între Galaţi şi Buzău.
  • Vânt puternic la Galați - Consiliul Judeţean Galaţi anunţă duminică seară că drumurile judeţene rămân în continuare închise. Vântul, care atinge la rafală şi 90km/h, spulberă puternic zăpada de pe câmp, iar pe unele tronsoane de drum judeţean s-au format troiene de peste jumătate de metru.
  • Podul Prieteniei, închis de bulgari - Oficialităţile de la Sofia au anunțat că interzic trecerea autocamioanelor pe Podul Prieteniei de la Giurgiu din cauza condiţiilor de iarnă severă din ţara vecină. Detalii AICI.
  • Trafic parțial reluat pe A2 - Circulaţia rutieră a fost reluată parţial, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 160 - 212, pe ambele sensuri de mers. Rămâne în continuare închis traficul între kilometrii 144 - 105 în direcţia către Bucureşti, precum şi între kilometrii 35 - 144, pe sensul de mers către Constanţa.
  • S-a reluat alimentarea cu apă în Constanța - Furnizarea apei potabile în municipiul Constanţa a fost reluată duminică după amiază, au anunţat reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa. „Având în vedere lungimea şi diametrul reţelei pentru ca sistemul să intre în presiune şi ca toţi abonaţii din Constanţa să aibă din nou apă la robinete la parametrii optimi este nevoie de o perioadă de câteva ore”, au transmis reprezentanţii RAJA. Totodată, a revenit curentul şi la sursa Murfatlar ce asigură apa pentru localităţile Murfatlar, Poarta Albă, Nazarcea şi Galeşu, dar şi la sursele aferente localităţilor Nicolae Bălcescu şi Poiana.
  • Situația la ora 18:00 - La ora 18:00 sunt închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile 32 de sectoare de drum. În plus, toate porturile sunt închise, iar 29 trenuri au fost anulate, pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea.
  • Toate traseele montane, închise - Autorităţile din Sinaia au anunțat, duminică după amiază, că toate traseele din Masivul Bucegi au fost închise din cauza viscolului. Imaginile surprinse de către salvatorii montani arată că sus, pe munte, vântul suflă cu putere iar vizibilitatea este aproape zero. În Bucegi este risc de avalanşă cotat cu gradul doi din cinci, în timp ce în Făgăraş este de trei din cinci.
  • Cursuri închise în cinci județe - Ministerul Educației a anunțat că luni, cursurile nu se vor ține în cinci județe, unde sunt afectate atât drumurile, cât și alimentarea cu apă sau energie. Este vorba de Constanța, Brăila, Galați, Călărași și Tulcea.
  • Școlile și drumurile, închise în Tulcea - Şcolile din Tulcea vor fi închise luni, din cauza viscolului şi ninsorilor puternice care au lovit judeţul, au decis reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Tulcea. De asemenea, s-a decis ca toate drumurile din judeţul Tulcea să rămănă închise circulaţiei. Măsurile rămân în vigoare până la intrarea în stare de normalitate.
  • DSU trimite generatoare de mare putere - DSU a anunțat că va trimite generatoare de mare putere pentru a asigura energia electrică în localitățile afectate de avertizările meteo periculoase. În județul Constanța vor ajunge generatoare în localitățile Albești, Ciobănița, Cobadin, Băneasa, Costinești, Ovidiu și Valu lui Traian. De asemenea, generatoare vor ajunge și în Slobozia, județul Ialomița.
  • Trafic suspendat pentru camioane - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a fost informat duminică de autoritățile bulgare cu privire la faptul că, începând cu orele 15:00, traficul pe sensul de ieșire din țară pentru autocamioane va fi suspendat temporar din cauza condițiilor meteo și din Bulgaria. Șoferii sunt sfătuiți să utilizeze şi celelalte puncte de trecere de la granița cu Bulgaria și să consulte aplicaţia Trafic on-line.
  • Cod roșu la munte - Meteorologii au emis o avertizare Cod roșu de vânt puternic valabilă duminică în zonele montane din șase județe. Sunt vizate zonele montane, la altitudini de peste 1.800 de metri, din județele Braşov, Argeş, Vâlcea, Prahova, Dâmboviţa și Sibiu. Se vor semnala, îndeosebi la peste 2.000 m altitudine, rafale ale vântului de 140-160 km/h, viscol puternic, vizibilitate zero. Avertizarea este în vigoare până la ora 17:00.
  • Drum național închis - Drumul naţional 11 A Bârlad-Podu Turcului a fost închis din cauza viscolului. Pe acest tronson, mai multe autoturisme au rămas blocate, poliţiştii aflaţi în patrulate intervenind pentru a-i ajuta pe şoferi să-şi continue drumul. Până la ora 20:00, judeţul Bacău se află sub o avertizare meteorologică Cod portocaliu de ninsoare şi viscol.
  • Trei trenuri anulate - Trenurile IR 1572, IR 1575 şi IR 1574 Galaţi - Bucureşti Nord şi retur au fost anulate, întrucât circulaţia între staţiile Galaţi şi Fileşti este întreruptă din cauza firului de contact rupt şi a copacilor căzuţi în gabarit, a informat, duminică, CFR Călători.
  • Autocar răsturnat - Un autocar în care se aflau 40 de pasageri s-a răsturnat duminică, pe o șosea din județul Vaslui. Accidentul a avut loc pe DN24, în preajma localității Sârbi. Potrivit primelor informații, victimele au ieșit singure din autocar. Autoritățile au anunțat că cel puțin șase persoane au fost rănite. Circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea poliției. La fața locului au fost trimise numeroase ambulanțe și autospeciale de intervenție. În zona în care s-a produs accidentul vizibilitatea este redusă din cauza viscolului.
  • Ialomița: Opt autoturisme în care se află 42 de persoane sunt blocate, duminică după amiază, pe drumuri din judeţul Ialomiţa, autorităţile intervenind pentru deblocarea drumurilor înzăpezite. Din cauza avariilor produse de viscol pe reţeaua de alimentare cu electricitate, peste 30.000 de consumatori nu au energie electrică.
  • Comandament de iarnă - Duminică a avut loc Comandamentul de iarnă, la care au participat autorităţi din toate judeţele. Ministrul MAI, Cătălin Predoiu, a făcut un apel către cei care se află într-un județ cu cod și interdicții să rămână acolo unde sunt, dacă aveau în plan să se deplaseze în următoarele 24-48 de ore. Orice deplasare îngreunează intervenția autorităților, a mai spus Predoiu, solicitând ca șoferii să se urce la volan doar după ce se vor putea deplasa în condiții de siguranță.
  • Situația autostrăzilor - Centrul Infotrafic anunță că la ora 14:00, circulația rutieră rămâne închisă pe A2 București - Constanța, tronsoane kilometrice 35-144 și 160-212. S-a reluat însă traficul pe sensul de mers către București, între kilometrii 64-35. De asemenea, circulația rutieră a fost reluată pe A4 Ovidiu - Agigea, însă se circulă foarte greu, în condiții de iarnă, cu zăpadă depusă pe carosabil.
  • Cursuri suspendate la Brăila, Galați și Călărași- Cursurile sunt suspendate luni în judeţele Brăila, Galați și Călărași, din cauza ninsorii si viscolului puternic. Detalii AICI.
  • Trasee montane închise - Mai multe trasee montane au fost închise în Bucegi și Făgăraș, iar riscul de avalanșă a fost ridicat la 3 din 5. Detalii AICI.
  • Drumuri închise la nivelul țării - La ora 12:00, 43 de tronsoane de drumuri naţionale sunt închise, circulaţia este întreruptă pe A2, circulaţia a 29 de trenuri este suspendată, iar traficul feroviar este oprit între Galaţi şi Buzău, din cauza vremii, informează Centrul Infotrafic din IGPR.
  • Drumuri închise în Vrancea - Două drumuri naţionale sunt închise la această oră în judeţul Vrancea. Este vorba despre DN 2L între Tişiţa şi Panciu pe o distanţă de 8 kilometri şi DN 23B între Măcicăneşti şi Ciorăşti. De asemenea, peste 14.000 de abonaţi nu au curent electric şi nici căldură.
  • Fără curent în Ialomița - Peste 69.000 de abonaţi nu beneficiază de alimentare cu energie electrică, duminică, din cauza avariilor produse de vremea rea pe reţeaua de alimentare. De asemenea, în judeţ au fost închise 12 tronsoane de drum naţional sau judeţean.
  • Întârzieri de până la 4 ore la trenuri - Șapte trenuri au, duminică, la ora 11:00, întârzieri cuprinse între 10 şi 240 de minute la sosirea în Gara de Nord din Capitală. Cea mai mare întârziere, de 240 de minute, o are un tren plecat de la Constanţa. Un alt tren, de la Galaţi, aparţinând CFR, are 200 de minute întârziere, iar un altul, tot de la Galaţi, aparţinând unei companii private, are 120 de minute întârziere. Un tren de la Iaşi are 100 de minute întârziere, iar un altul, de la Suceava are 80 de minute întârziere.
  • Drumuri restricționate pentru anumite categorii de mașini:

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vânt puternic , zăpadă viscolită, vizibilitate redusă, începând cu ora 07.00...

Publicată de Poliția Locală Râmnicu Sărat pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023
  • În Tulcea, vântul e atât de puternic încât scoate copacii din rădăcini:

📌 Update Judetul #Tulcea, ora 20.00Intervențiile echipelor de tehnicieni ale societății Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor au restabilit alimentarea pentru peste 100.000 de clienți. Câte localități și locuințe din județ sunt încă fără energie aflați aici👇https://www.realitatealocala.ro/2023/11/26/judetul-tulcea-masini-blocate-drumuri-inchise-localitati-fara-curent/📌 #Școli închise mâine în județul Tulcea!Potrivit unei hotărâri CJSU, se suspendă cursurile cu prezență fizică în toate unitățile de învățământ din municipiul și județul Tulcea începând cu data de 27 noiembrie 2023.Detalii:👇https://www.realitatealocala.ro/2023/11/26/judetul-tulcea-masini-blocate-drumuri-inchise-localitati-fara-curent/📌Update #Turcoaia, ora 13.30Sandu Năstase, primarul comunei Turcoaia a transmis faptul că mai multe persoane au rămas înzăpezite, utilajele ajungând cu greu la acestea.Detalii:👇https://www.realitatealocala.ro/2023/11/26/judetul-tulcea-masini-blocate-drumuri-inchise-localitati-fara-curent/📌Update #Jurilovca, ora 13.00Încă de la primele ore ale dimineții primarul Eugen Ion a dispus scoaterea utilajelor pe drumurile din comună, mai ales pe drumurile care leagă cele trei localități.Detalii aici👇https://www.realitatealocala.ro/2023/11/26/judetul-tulcea-masini-blocate-drumuri-inchise-localitati-fara-curent/📌Update #Valea Nucarilor, ora 12:00:❗Pe ruta Tulcea-Agighiol situația este critică, oamenii nu mai au motorină pentru alimentarea autoturismelor, iar utilajele sunt blocate pe traseu.Detalii:👇https://www.realitatealocala.ro/2023/11/26/judetul-tulcea-masini-blocate-drumuri-inchise-localitati-fara-curent/Prima zăpadă face ravagii în județul #Tulcea. Toate drumurile din județul Tulcea au fost închise circulației, 44 de localități nu au energie electrică, iar 12 mașini au rămas blocate în trafic, potrivit ultimei situații transmise de ISU Tulcea.Detalii:👇https://www.realitatealocala.ro/2023/11/26/judetul-tulcea-masini-blocate-drumuri-inchise-localitati-fara-curent/

Publicată de Realitatea Locală pe Duminică, 26 noiembrie 2023
  • Imagini din Călărași, unde s-a intervenit pentru deblocarea mai multor autovehicule rămase sub zăpadă:

Pompierii militari călărășeni împreună cu celelalte structuri al Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanții de la...

Publicată de ISU Călărași pe Duminică, 26 noiembrie 2023
  • Circulație dificilă pe căile ferate - Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii dificile, ninsoare şi vânt puternic cu rafale de 95 km/h - 100 km/h, pe raza judeţelor din sud - estul ţării, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.
    • Pe raza SRCF Constanţa, din cauza ninsorii viscolite şi a rafalelor puternice de vânt, nu funcţionează reţeaua naţională de alimentarea cu energie, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 staţii CF funcţionează pe grup electrogen.
    • Pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la această oră cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu - Dunărea (pe firul II), Feteşti - Ramificaţie Borcea (pe firul I) şi Jegălia - Bărăganu. Un singur tren de călători, R 8340, staţionează temporar la această oră, pentru remedierea deranjamentului între Jegalia şi Bărăganu.
    • Pe raza SRCF Constanţa, din cauza vântului puternic, nu funcţionează sistemul de semnalizare - acustic, vizual şi barierele automate -, de la 7 treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulniţa - Perişoru, Valu lui Traian, Bărăganu - Jegălia, Bărăganu - Feteşti, Jegalia - Perişoru.
    • Pe raza SRCF Galaţi, echipele de intervenţie acţionează cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact între staţiile Făurei - Deduleşti, pe firul II, în staţia Plopu şi între Lacu Sărat - Traian Sat, unde 3 trenuri de călători - R 7360, IR 1570 şi IR 1732 - au rămas defecte, cu pantografele rupte şi staţionează pentru remediere.
    • Localități fără curent - Aproape 50 de localităţi din judeţul Buzău (38.500 consumatori) şi 10 din judeţul Brăila nu au curent electric din cauza vântului care a avariat reţelele de transport a energiei electrice. De asemenea, în judeţul Brăila mai multe trenuri, în care se află peste 260 de pasageri, sunt blocate în gări. În Brăila sunt închise toate drumurile naţionale şi judeţene şi se intervine doar pentru rezolvarea urgenţelor apărute.
    • Zeci de mașini, înzăpezite - Zeci de mașini sunt înzăpezite în județul Constanța, sute de oameni având nevoie de ajutor, informează ISU Dobrogea. Sunt înzăpezite în diferite zone 35 de autoturisme, patru microbuze, două autocare, o autocisternă, iar 215 persoane au nevoie de ajutor. La acest moment, șase drumuri naţionale şi toate drumurile judeţene sunt închise traficului rutier. Numărul localităţilor fără electricitate a crescut la 59, iar nealimentate cu apă sunt zece localităţi.
    • Codul roșu a fost prelungit - ANM a prelungit până duminică, la ora 16:00, avertizarea cod roșu de viscol. Avertizarea este valabilă în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila. Vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h, viscol și vizibilitate redusă spre zero.
    • Podul suspendat de la Brăila a fost închis - Din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor abundente, s-a luat decizia ca circulaţia rutieră pe podul suspendat de la Brăila să se închidă în intervalul orar 7:00-14:00, cu posibilitatea prelungirii, dacă situaţia o impune, informează DRDP Buzău.

    🚧 S-a închis circulația rutieră pe podul nou peste Dunăre de la BrăilaAvând în vedere avertizarea cod roșu emisă de ANM, din cauza vântului puternic și a precipitațiilor abundente, s-a luat decizia ca circulația rutieră pe podul suspendat de la Brăila să se închidă în intervalul orar 7.00-14.00, cu posibilitatea prelungirii, dacă situația o impune.

    Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023
    • Avarii în Giurgiu - Furtuna şi precipitaţiile abundente au provocat avarii în cinci localităţi ale judeţului Giurgiu, vizat de o avertizare meteo cod portocaliu. Cel mai afectat este municipiul Giurgiu, unde rafalele de vânt au smuls din rădăcină mai mulţi copaci, pe o singură stradă 13 autoturisme fiind avariate de arborii căzuţi.

    Breaking News! EXCLUSIV! Ninge abundent în acest moment, în județul Giurgiu! Utlilajele de deszăpezire ale DJT ies în terenhttps://breakingnewsgiurgiu.ro/ninge-abundent-in-acest-moment-in-judetul-giurgiu-utlilajele-de-deszapezire-ale-djt-ies-in-teren/ De mai bine de o oră ninge abundent, pe raza județului Giurgiu. Ne aflăm sub Cod Portocaliu de ninsoare abundentă şi viscol, până mâine dimineață la ora 10:00. Utilajele de deszăpezire ale Direcției Județene de Transport se pregătesc să iasă în teren şi să împrăştie material antiderapant. 120 de tone de sare şi nisip sunt pregătite pentru a fi împrăştiate pe partea carosabilă. Angajații DJT vor acționa toată noaptea pe drumurile județene, pentru ca participanții la trafic să circule în condiții de siguranțăSursa video: Breaking News Giurgiu

    Publicată de Breaking News Giurgiu pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023

    ADVERTISING
    • Probleme pe calea ferată - Circulaţia feroviară se desfăşoară cu dificultate, în sud - estul ţării, din cauza ninsorii şi a rafalelor de vânt care au provocat avarii pe reţeaua de alimentare cu electricitate. În Constanţa, un tren staţionează iar la şapte treceri la nivel cu calea ferată sunt defecte barierele automate. La Galaţi, din cauza avariilor produse pe reţeaua administrată de CFR, trei trenuri de persoane sunt oprite. Şoferii care trec prin aceste zone sunt sfătuiţi să respecte, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier "Crucea Sfântului Andrei", CFR dând asigurări că mecanicii de locomotivă vor circula în apropierea trecerilor la nivel cu viteză redusă, de 20 km/h.
    • Copaci căzuți în București - Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai multe zone ale Capitalei. Șase autoturisme au fost avariate, nu au fost raportate victime. Imagini postate de internauţi pe reţelele de socializare arată că astfel de incidente au avut loc pe strada Baicului, aleea Ciceu şi la intersecţia Victor Ion Popa şi strada Velei.
    • Plan roșu de intervenție în Ialomița - Autorităţile din judeţul Ialomiţa au activat planul roşu de intervenţie, duminică dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe un drum din apropierea localităţii Iazu. În autovehicul se aflau patruzeci de persoane, dintre care una a avut nevoie de îngrijirii medicale. Accidentul s-a produs în jurul orei 6:00, când autocarul a derapat, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat pe o parte. Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, autorităţile au preluat pasagerii și i-au adăpostit la şcoala din localitatea Iazu.
    • Drumuri naționale închise: Centrul Infotrafic anunţă că 20 de drumuri naţionale sunt închise din cauza viscolului duminică dimineaţă (situația la ora 8:00). Judeţul BRĂILA: DN 21 între jud. Brăila şi Ialomiţa, DN 2B între jud. Brăila şi Buzău, DN 22 între Brăila şi Râmnicu Sărat, DN 23 între jud. Brăila şi Focşani, DN 2F Pod Brăila între Brăila şi Tulcea. Judeţul BUZĂU: DN 2 Buzău – limită Vrancea, DN 2B Buzău – Brăila, DN 2G Costeşti - limita judeţ Ialomiţa, DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila. Judeţul CONSTANŢA: DN 2A Mihail Kogălniceanu – Hârşova, DN 22 Lumina - Mihai Viteazu, DN 22A Hârşova – limită judeţ Tulcea, DN 3 Murfatlar – Ostrov, DN 38 Topraisar – Vama Veche. Judeţul IALOMIȚA: DN 21 Iazu, unde un autocar cu 30 cetăţeni ucraineni s-a răsturnat, fără a rezulta victime, iar alte 2 autocamioane s-au răsturnat, de asemenea fără victime. DN 21 Bărăganul – limită judeţ Brăila. Judeţul TULCEA: DN 22A între Tulcea şi Hârşova, DN 22D între Mircea Vodă şi Atmagea, DN 22 între Tulcea şi Constanţa, DN 22 între Tulcea şi Brăila.
    • Drum cu restricție de tonaj - Există un drum naţional cu restricţie de tonaj peste 3,5 tone, respectiv: DN 73A între Râşnov şi Predeal, informează Centrul Infotrafic.
    • Porturile sunt închise - Toate porturile de la malul Mării Negre sunt închise, din cauza viscolului.  
    • Aeroporturile din București nu au probleme - Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo, şi nu se înregistrează întârzieri, cu excepţia celor generate de necesitatea degivrării aeronavei (la decolare), care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor. potrivit Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti.
    • Drumuri închise în Tulcea - Cinci sectoare de drumuri naţionale şi unul judeţean din judeţul Tulcea au fost închise duminică dimineaţă din cauza viscolului, au anunţat reprezentanţii ISU Tulcea. Este vorba de DN 22A - Ciucurova Topolog - limită cu judeţul Constanţa;  DN 22D - Horia - Popasul Cerbului,  DN 22D - Ciucurova - 2 Cantoane,  DN 22  - Baia - limită cu judeţul Constanţa,  DN 22D - Măcin - Cerna – Horia,  DJ 222 - Tulcea – Agighiol. Pe sectoarele de drum se intervine cu utilaje însă din cauza viscolului vizibilitatea în acea zonă este zero.   
    • Autostradă închisă - Circulația rutieră este închisă pe A2 București - Constanța, tronson kilometric 35 -144, între localitățile Fundulea și Fetești, informează Centrul INFOTRAFIC din IGPR.
    • Cod roșu în șase județe - Meteorologii au emis duminică dimineaţă avertizare cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Conform meteorologilor, până la ora 10:00  va fi viscol puternic cu rafale ale vântului de peste 95 - 100 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită, vizibilitate redusă spre zero.
    • Toate drumurile naţionale, închise în judeţul Brăila - Începând cu ora 07:00, pe durata codului roşu, toate drumurile naționale din judeţul Brăila, mai puţin spre Galaţi, vor fi închise preventiv. În județ, ninge abundent de mai multe ore iar vântul suflă cu putere. Pompierii au intervenit deja pentru degajarea mai multor copaci doborâţi la pământ de rafalele puternice de vânt, inclusiv pe maşini parcate.ț

    VISCOL DE COD ROŞU Braila 26.11.2023

    Publicată de Meteo Braila pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023
    • Vânt cu peste 100km/h în Constanța și Tulcea - Şi judeţele Constanța şi Tulcea se află sub avertizare cod roşu de viscol de la ora 6:00, fiind anunţate intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 100 km/h. Treptat precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi va fi viscol puternic: Sunt vizate zona de litoral a judeţului Constanța, Delta Dunării și zona de litoral a județului Tulcea.

    LIVE VIDEO. COD ROȘU!Prăpăd în municipiul Constanța! Mai mulți copaci puși la pământ de vântul puternic https://m.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/cod-rosu-prapad-in-municipiul-constanta-mai-multi-copaci-pusi-la-pamant-de-vantul-puternic-galerie-foto-video-836867.html.html?video=1#scroll

    Publicată de ZIUA de Constanţa pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023

    Județul Constanța, Corbu - Săcele ‼️⛔‼️În această dimineață‼️Evitați deplasările pe drumurile naționale și județene‼️#cod #rosu #portocaliu #galben #vremea #meteo #alerta #avertizare #atentionare #viscol #zapada #ninge #ninsoare #iarna #toamna #weekend #noiembrie #frigVideo primit pe WhatsApp Meteoplus

    Publicată de Meteoplus pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023
    • Circulație dificilă pe căile ferate - Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii dificile, ninsoare şi vânt puternic cu rafale de 95 km/h - 100 km/h, pe raza judeţelor din sud - estul ţării, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.
      • Pe raza SRCF Constanţa, din cauza ninsorii viscolite şi a rafalelor puternice de vânt, nu funcţionează reţeaua naţională de alimentarea cu energie, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 staţii CF funcţionează pe grup electrogen.
      • Pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la această oră cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu - Dunărea (pe firul II), Feteşti - Ramificaţie Borcea (pe firul I) şi Jegălia - Bărăganu. Un singur tren de călători, R 8340, staţionează temporar la această oră, pentru remedierea deranjamentului între Jegalia şi Bărăganu.
      • Pe raza SRCF Constanţa, din cauza vântului puternic, nu funcţionează sistemul de semnalizare - acustic, vizual şi barierele automate -, de la 7 treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulniţa - Perişoru, Valu lui Traian, Bărăganu - Jegălia, Bărăganu - Feteşti, Jegalia - Perişoru.
      • Pe raza SRCF Galaţi, echipele de intervenţie acţionează cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact între staţiile Făurei - Deduleşti, pe firul II, în staţia Plopu şi între Lacu Sărat - Traian Sat, unde 3 trenuri de călători - R 7360, IR 1570 şi IR 1732 - au rămas defecte, cu pantografele rupte şi staţionează pentru remediere.
      • Localități fără curent - Aproape 50 de localităţi din judeţul Buzău (38.500 consumatori) şi 10 din judeţul Brăila nu au curent electric din cauza vântului care a avariat reţelele de transport a energiei electrice. De asemenea, în judeţul Brăila mai multe trenuri, în care se află peste 260 de pasageri, sunt blocate în gări. În Brăila sunt închise toate drumurile naţionale şi judeţene şi se intervine doar pentru rezolvarea urgenţelor apărute.
      • Zeci de mașini, înzăpezite - Zeci de mașini sunt înzăpezite în județul Constanța, sute de oameni având nevoie de ajutor, informează ISU Dobrogea. Sunt înzăpezite în diferite zone 35 de autoturisme, patru microbuze, două autocare, o autocisternă, iar 215 persoane au nevoie de ajutor. La acest moment, șase drumuri naţionale şi toate drumurile judeţene sunt închise traficului rutier. Numărul localităţilor fără electricitate a crescut la 59, iar nealimentate cu apă sunt zece localităţi.
      • Codul roșu a fost prelungit - ANM a prelungit până duminică, la ora 16:00, avertizarea cod roșu de viscol. Avertizarea este valabilă în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila. Vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h, viscol și vizibilitate redusă spre zero.
      • Podul suspendat de la Brăila a fost închis - Din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor abundente, s-a luat decizia ca circulaţia rutieră pe podul suspendat de la Brăila să se închidă în intervalul orar 7:00-14:00, cu posibilitatea prelungirii, dacă situaţia o impune, informează DRDP Buzău.

      🚧 S-a închis circulația rutieră pe podul nou peste Dunăre de la BrăilaAvând în vedere avertizarea cod roșu emisă de ANM, din cauza vântului puternic și a precipitațiilor abundente, s-a luat decizia ca circulația rutieră pe podul suspendat de la Brăila să se închidă în intervalul orar 7.00-14.00, cu posibilitatea prelungirii, dacă situația o impune.

      Publicată de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Buzau pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023
      • Avarii în Giurgiu - Furtuna şi precipitaţiile abundente au provocat avarii în cinci localităţi ale judeţului Giurgiu, vizat de o avertizare meteo cod portocaliu. Cel mai afectat este municipiul Giurgiu, unde rafalele de vânt au smuls din rădăcină mai mulţi copaci, pe o singură stradă 13 autoturisme fiind avariate de arborii căzuţi.

      Breaking News! EXCLUSIV! Ninge abundent în acest moment, în județul Giurgiu! Utlilajele de deszăpezire ale DJT ies în terenhttps://breakingnewsgiurgiu.ro/ninge-abundent-in-acest-moment-in-judetul-giurgiu-utlilajele-de-deszapezire-ale-djt-ies-in-teren/ De mai bine de o oră ninge abundent, pe raza județului Giurgiu. Ne aflăm sub Cod Portocaliu de ninsoare abundentă şi viscol, până mâine dimineață la ora 10:00. Utilajele de deszăpezire ale Direcției Județene de Transport se pregătesc să iasă în teren şi să împrăştie material antiderapant. 120 de tone de sare şi nisip sunt pregătite pentru a fi împrăştiate pe partea carosabilă. Angajații DJT vor acționa toată noaptea pe drumurile județene, pentru ca participanții la trafic să circule în condiții de siguranțăSursa video: Breaking News Giurgiu

      Publicată de Breaking News Giurgiu pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023

      ADVERTISING
      • Probleme pe calea ferată - Circulaţia feroviară se desfăşoară cu dificultate, în sud - estul ţării, din cauza ninsorii şi a rafalelor de vânt care au provocat avarii pe reţeaua de alimentare cu electricitate. În Constanţa, un tren staţionează iar la şapte treceri la nivel cu calea ferată sunt defecte barierele automate. La Galaţi, din cauza avariilor produse pe reţeaua administrată de CFR, trei trenuri de persoane sunt oprite. Şoferii care trec prin aceste zone sunt sfătuiţi să respecte, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier "Crucea Sfântului Andrei", CFR dând asigurări că mecanicii de locomotivă vor circula în apropierea trecerilor la nivel cu viteză redusă, de 20 km/h.
      • Copaci căzuți în București - Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic în noaptea de sâmbătă spre duminică, în mai multe zone ale Capitalei. Șase autoturisme au fost avariate, nu au fost raportate victime. Imagini postate de internauţi pe reţelele de socializare arată că astfel de incidente au avut loc pe strada Baicului, aleea Ciceu şi la intersecţia Victor Ion Popa şi strada Velei.
      • Plan roșu de intervenție în Ialomița - Autorităţile din judeţul Ialomiţa au activat planul roşu de intervenţie, duminică dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe un drum din apropierea localităţii Iazu. În autovehicul se aflau patruzeci de persoane, dintre care una a avut nevoie de îngrijirii medicale. Accidentul s-a produs în jurul orei 6:00, când autocarul a derapat, a ieșit de pe șosea și s-a răsturnat pe o parte. Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, autorităţile au preluat pasagerii și i-au adăpostit la şcoala din localitatea Iazu.
      • Drumuri naționale închise: Centrul Infotrafic anunţă că 20 de drumuri naţionale sunt închise din cauza viscolului duminică dimineaţă (situația la ora 8:00). Judeţul BRĂILA: DN 21 între jud. Brăila şi Ialomiţa, DN 2B între jud. Brăila şi Buzău, DN 22 între Brăila şi Râmnicu Sărat, DN 23 între jud. Brăila şi Focşani, DN 2F Pod Brăila între Brăila şi Tulcea. Judeţul BUZĂU: DN 2 Buzău – limită Vrancea, DN 2B Buzău – Brăila, DN 2G Costeşti - limita judeţ Ialomiţa, DN 22 Râmnicu Sărat – Brăila. Judeţul CONSTANŢA: DN 2A Mihail Kogălniceanu – Hârşova, DN 22 Lumina - Mihai Viteazu, DN 22A Hârşova – limită judeţ Tulcea, DN 3 Murfatlar – Ostrov, DN 38 Topraisar – Vama Veche. Judeţul IALOMIȚA: DN 21 Iazu, unde un autocar cu 30 cetăţeni ucraineni s-a răsturnat, fără a rezulta victime, iar alte 2 autocamioane s-au răsturnat, de asemenea fără victime. DN 21 Bărăganul – limită judeţ Brăila. Judeţul TULCEA: DN 22A între Tulcea şi Hârşova, DN 22D între Mircea Vodă şi Atmagea, DN 22 între Tulcea şi Constanţa, DN 22 între Tulcea şi Brăila.
      • Drum cu restricție de tonaj - Există un drum naţional cu restricţie de tonaj peste 3,5 tone, respectiv: DN 73A între Râşnov şi Predeal, informează Centrul Infotrafic.
      • Porturile sunt închise - Toate porturile de la malul Mării Negre sunt închise, din cauza viscolului.  
      • Aeroporturile din București nu au probleme - Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo, şi nu se înregistrează întârzieri, cu excepţia celor generate de necesitatea degivrării aeronavei (la decolare), care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor. potrivit Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti.
      • Drumuri închise în Tulcea - Cinci sectoare de drumuri naţionale şi unul judeţean din judeţul Tulcea au fost închise duminică dimineaţă din cauza viscolului, au anunţat reprezentanţii ISU Tulcea. Este vorba de DN 22A - Ciucurova Topolog - limită cu judeţul Constanţa;  DN 22D - Horia - Popasul Cerbului,  DN 22D - Ciucurova - 2 Cantoane,  DN 22  - Baia - limită cu judeţul Constanţa,  DN 22D - Măcin - Cerna – Horia,  DJ 222 - Tulcea – Agighiol. Pe sectoarele de drum se intervine cu utilaje însă din cauza viscolului vizibilitatea în acea zonă este zero.   
      • Autostradă închisă - Circulația rutieră este închisă pe A2 București - Constanța, tronson kilometric 35 -144, între localitățile Fundulea și Fetești, informează Centrul INFOTRAFIC din IGPR.
      • Cod roșu în șase județe - Meteorologii au emis duminică dimineaţă avertizare cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă pentru judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea. Conform meteorologilor, până la ora 10:00  va fi viscol puternic cu rafale ale vântului de peste 95 - 100 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită, vizibilitate redusă spre zero.
      • Toate drumurile naţionale, închise în judeţul Brăila - Începând cu ora 07:00, pe durata codului roşu, toate drumurile naționale din judeţul Brăila, mai puţin spre Galaţi, vor fi închise preventiv. În județ, ninge abundent de mai multe ore iar vântul suflă cu putere. Pompierii au intervenit deja pentru degajarea mai multor copaci doborâţi la pământ de rafalele puternice de vânt, inclusiv pe maşini parcate.ț

      VISCOL DE COD ROŞU Braila 26.11.2023

      Publicată de Meteo Braila pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023
      • Vânt cu peste 100km/h în Constanța și Tulcea - Şi judeţele Constanța şi Tulcea se află sub avertizare cod roşu de viscol de la ora 6:00, fiind anunţate intensificări puternice ale vântului care vor depăşi la rafală 100 km/h. Treptat precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare şi va fi viscol puternic: Sunt vizate zona de litoral a judeţului Constanța, Delta Dunării și zona de litoral a județului Tulcea.

      LIVE VIDEO. COD ROȘU!Prăpăd în municipiul Constanța! Mai mulți copaci puși la pământ de vântul puternic https://m.ziuaconstanta.ro/stiri/eveniment/cod-rosu-prapad-in-municipiul-constanta-mai-multi-copaci-pusi-la-pamant-de-vantul-puternic-galerie-foto-video-836867.html.html?video=1#scroll

      Publicată de ZIUA de Constanţa pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023

      Județul Constanța, Corbu - Săcele ‼️⛔‼️În această dimineață‼️Evitați deplasările pe drumurile naționale și județene‼️#cod #rosu #portocaliu #galben #vremea #meteo #alerta #avertizare #atentionare #viscol #zapada #ninge #ninsoare #iarna #toamna #weekend #noiembrie #frigVideo primit pe WhatsApp Meteoplus

      Publicată de Meteoplus pe Sâmbătă, 25 noiembrie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇