Comandamentele de iarnă, convocate pentru duminică

Comandamentele de iarnă, convocate pentru duminică

Ședințele comandamentelor de iarnă de la nivelul ministerelor se vor desfășura duminică la solicitarea premierului Marcel Ciolacu. Premierul le-a cerut miniștrilor măsuri astfel încât autoritățile să fie pregătite să intervină indiferent de starea vremii

Șeful Guvernului a cerut convocarea comandamentelor de iarnă la nivelul ministerelor pentru a pregăti măsuri de intervenție dacă situația o va impune având în vedere avertizările meteorologice primite de la specialiști.

„Ne asigurăm că indiferent de starea vremii, de ninsori sau de viscol, nu vor fi probleme legate de utilizarea infrastructurii de transport și de aprovizionarea cu energie pentru cetățeni, spitale, școli, obiective sociale.

ADVERTISING

Autoritățile trebuie să fie pregătite să intervină în orice moment, dacă situația o cere, pentru sprijinirea populației afectate și a comunităților locale. Ministerul Afacerilor Interne va fi permanent în legătură cu prefecturile pentru a se asigura că la nivel local există capacitatea de intervenție rapidă”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Comandamentele de iarnă vor fi convocate duminică la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Ministerului Energiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Și Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că „urmare avertizărilor meteo de vreme severă în mai multe județe din partea de sud-est a țării, au fost activate comandamentele locale de iarnă pe raza Sucursalelor Regionale de Cale Ferată București, Constanța, Galați și Iași.”

Comandamentele de iarnă locale sunt operaţionale începând de sâmbătă seara, iar personalul feroviar este „activat și mobilizat pentru asigurarea și menţinerea condiţiilor optime de circulaţie pe toate secţiile de cale ferată din partea de sud-est a rețelei, în special pe raza județelor unde sunt anunțate fenomene meteo severe”.

ADVERTISING

Deja CFR Călători a anunțat că este suspendată circulaţia mai multor trenuri, duminică, pe fondul avertizărilor meteorologice şi a restricţiilor de circulaţie aplicate de către CFR SA la nivelul Sucursalei feroviare Constanţa.

Iar la București, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a covocat duminică membrii Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă în şedinţă, pentru a fi evaluate intervenţiile şi planul pentru serviciul de iarnă.

Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a fost convocată duminică, de la ora 10:30. 

 ”Vor fi evaluate intervenţiile şi planul pentru serviciul de iarnă”, mai arată Prefectura.

Meteorologii anunţă temperaturi cuprinse între 5 şi 7 grade Celsius şi vânt în Bucureşti în acest weekend. De asemenea, prognozează lapoviţă şi ninsoare în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Mai multe zone ale României sunt vizate de avertizări de vreme rea de tipul cod galben și portocaliu de viscol și ninsori.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇