Weekend cu viscol la București. Cod galben și portocaliu de ninsori și vânt puternic

Weekend cu viscol la București. Cod galben și portocaliu de ninsori și vânt puternic

Ninsorile și vântul puternic revin în forță. Meteorologii au emis mai multe atenționări de tip cod galben și portocaliu de vreme rea, valabile în weekend, în aproape toată țara.

O avertizare cod galben a intrat în vigoare vineri seara, la orele 18.00, și este valabilă până duminică, orele 18:00. În intervalul menționat, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-estice, unde se vor acumula cantități de apă însemnate de 25…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat începând din noaptea de sâmbătă spre duminică acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi rafale în general de 60…75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

ADVERTISING

Duminică, între orele 02:00 și 16:00 va fi în vigoare o atenționare cod portocaliu. În județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute cu rafale de 75…85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

image-4
Foto: ANM

Val de frig, lapoviță și ninsoare în București

Și în București de sâmbătă vremea se răcește, cerul va avea înnorări, va ploua, iar noaptea vor fi lapoviță și ninsoare.

Cerul va fi acoperit și vor fi precipitații, sub formă de ploaie, iar noaptea și lapoviță și ninsoare. Se vor acumula cantități de apă însemnate, ce vor depăși 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului (cu rafale în general de 45…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 6…7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Duminică, vremea va fi mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇