Guvernul a îngheţat alocaţiile până în 2022, dar PSD vrea să treacă prin lege majorarea la 300 de lei. Ameninţă şi cu CCR

Guvernul a îngheţat alocaţiile până în 2022, dar PSD vrea să treacă prin lege majorarea la 300 de lei. Ameninţă şi cu CCR

PSD va depune, săptămâna aceasta, în Parlament, un proiect de lege prin care alocaţiile pentru copii vor fi majorate la nivelul adoptat în 2020.

Mai exact, de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi de la 427 lei la 600 lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi, a declarat, marţi, prim-vicepreşedintele Gabriela Firea.

"Depunem, săptămâna aceasta, în Parlament, un proiect de lege care să oblige Guvernul cinic să majoreze imediat alocaţiile la nivelul adoptat în 2020. Ce ar mai fi de spus despre decizia celor de la putere de a anula majorările la alocaţiile pentru copii? Trist!

ADVERTISING

După ce Cîţu şi Orban au promis înainte de alegeri că vor eşalona în 5 tranşe dublarea alocaţiilor adoptată de PSD, acum anunţă că anulează două dintre acestea. Spun că nu au 2,1 miliarde de lei pentru copii, dar alocă prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid.

Cîţu şi Orban fură peste 500 de lei din buzunarul fiecărui copil între 2 şi 18 ani şi peste 1.000 de lei de la cei sub doi ani sau cu dizabilităţi", a scris Firea pe Facebook.

Ea a adăugat că majoritatea PNL-USR-UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea de aprobare a OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban, cu Florin Cîţu ministru al Finanţelor, a eşalonat dublarea alocaţiilor.

ADVERTISING

"Prin modificările făcute, coaliţia de guvernare a anulat acordarea tranşelor 3 şi 4 din calendarul propus iniţial. Mai exact, nu se mai acordă tranşele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 şi pentru 1 ianuarie 2022", a spus senatorul social-democrat.

La rândul său, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Marius Budăi a anunţat că PSD va discuta în prima şedinţă a conducerii partidului despre posibilitatea să atace la CCR, dacă Parlamentul adoptă un proiect de lege care să amâne majorarea alocaţiilor de la 1 iulie.

ADVERTISING

Următoarea creştere a alocaţiilor pentru copii va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei, a declarat, luni seară, Ludovic Orban, liderul PNL.

"Coaliţia îşi menţine angajamentul de a realiza dublarea alocaţiilor conform legii. Am stabilit să crească alocaţiile. Următoarea creştere va fi de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbatere la Camera Deputaţilor.

(…) În cazul în care va fi atacată la Curte (legea - n.red), Guvernul trebuie să fie pregătit să emită ordonanţă de urgenţă", a declarat Orban, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇