Cum și cu cât vor fi majorate alocațiile

Cum și cu cât vor fi majorate alocațiile

Alocațiile se vor dubla, etapizat, iar prima majorare, de 20%, se va aplica de la 1 septembrie, a anunțat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în ședința de guvern de miercuri seară.

Ministrul a prezentat proiectul de ordonanță de urgență care prevede majorarea alocațiilor.

UPDATE: Copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani vor primi 185 de lei, iar cei de până la 2 ani sau cei de până la 18 ani, dacă au dizabilităţi, vor primi 369 de lei.

Alte patru creşteri, cu câte 20 la sută, sunt prevăzute în 2021 şi 2022.

ADVERTISING

Potrivit noii legi adoptate de Parlament, alocațiile trebuie majorate la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și la 600 de lei pentru cei între 0 și 2, dar și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani.

„Calendarul pe care îl propun pentru a avea suportul necesar în bugetul pe anul acesta și cel pentru anii viitori ar fi următorul: o creștere de 20% de la 1 septembrie anul acesta, iar următoarele creșteri să fie făcute etapizat, de două ori pe an, anul viitor la 1 ianuarie și 1 iulie, cu câte 20%, și la fel în 2022”, a declarat ministrul Muncii.

ADVERTISING

Violeta Alexandru a precizat că la realizarea proiectului s-a consultat cu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor și ai Ministerului Justiției.

„Practic, alocația dublată va fi la data de 1 iulie 2022. Am văzut prognozele și putem avea resursele în ritmul de creștere a alocațiilor”, a spus și premierul Ludovic Orban.

Citește și:

Violeta Alexandru: Alocațiile cresc cu 100%. În următorii ani

Gabriela Firea se folosește de copii pentru a cere dublarea alocațiilor și spune că știe ce înseamnă să nu ai bani, pentru că și ea a avut venituri mici

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇