Gabriela Firea se folosește de copii pentru a cere dublarea alocațiilor și spune că știe ce înseamnă să nu ai bani, pentru că și ea a avut venituri mici

Gabriela Firea se folosește de copii pentru a cere dublarea alocațiilor și spune că știe ce înseamnă să nu ai bani, pentru că și ea a avut venituri mici

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, marți, dublarea alocațiilor, prezentând într-o conferință de presă mai multe scrisori despre care a spus că au fost trimise de copii președintelui Klaus Iohannis.

”Domnule președinte, vă rog să dublați alocația pentru că vreau să învăț la chitară” sau ”Domnule președinte, vreau să dublați alocația pentru copii. Cu banii din alocație vreau să îmi cumpăr haine, rechizite”, se putea citi în scrisorile despre care Firea spune că sunt scrise de copii.

Primarul nu a spus, însă, și cum a reușit să intre în posesia lor.

Scrisoare-Firea-1
Foto: Inquam Photos/George Calin
Scrisoare-Firea-2
Foto: Inquam Photos/George Calin
Scrisoare-Firea-3
Foto: Inquam Photos/George Calin

Firea spune că și ea a avut venituri mici

Gabriela Firea a acuzat Guvernul de lipsă de respect față de copii și a afirmat că cei 15% promiși nu acoperă nici măcar scumpirile la fructe și legume.

ADVERTISING

”Protestăm energic față de declarațiile făcute de reprezentanții guvernului care au spus că alocațiile pentru copii se vor majora doar cu 15%, asta în cazul în care avem o lege care spune că alocațiile trebuie dublate, lege promulgată și de președinte.

Considerăm că este o lipsă de respect față de copiii din România, față de familiile din România și cei 15% nu acoperă nici măcar scumpirile la fructe și legume. Ni se spune că nu sunt bani. Eu cred că este vorba despre prioritizarea cheltuielilor. Aceasta este treaba și răspunderea Guvernului. Protestăm energic față de blocarea dublării alocațiilor față de guvern. Spun că nu sunt bani, dar bani se găsesc pentru orice altceva”, a mai spus liderul PSD.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Apoi, Gabriela Firea a ținut să sublinieze că știe ce înseamnă pentru o familie să aibă venituri mici, pentru că și ea s-a confruntat cu o astfel de problemă.

Și eu sunt mamă, am trei copii, la început am avut venituri mici știu ce înseamnă pentru o familie să aștepte alocația. Este absolut necesar ca toate alocațiile să fie dublate. La Primărie, eu am făcut eforturi susținute pentru a fi aproape de toate familiile din Capitală”, a spus Firea.

ADVERTISING

Primarul Capitalei nu a ratat ocazia de a se lăuda, din nou, cu banii acordați gravidelor, dar și cu alte stimulente financiare acordate bucureștenilor.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jurul a 15%”. Proiectul este în avizare şi va intra în şedinţa de guvern din această săptămână.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇